Kraljevica 7. srpanj 2024. Izvor: Grad Kraljevica

Održan radni sastanak projekta “Hrvatska vinska kuća”

Održan radni sastanak projekta “Hrvatska vinska kuća”
U dvorcu Frankopan održan je radni sastanak vezan uz projekt “Hrvatska vinska kuća”, za koji se intenzivno radi na projektnoj dokumentaciji i rješavanju izvora financiranja.

Sastanku su prisustvovali: predstavnica Grada Kraljevice - pročelnica Upravnog odjela za financije, lokalnu samoupravu i EU fondove Matea Dundović, pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-a Alessandra Ban, projektanti, direktorica TZG Kraljevice, predstavnici zadruge Vina Kvarnera i predstavnici HBOR-a.


“Hrvatska vinska kuća” koncipirana je kao regionalni centar za promociju i predstavljanje proizvodnje vina, vinarstva i kulture vina, a cilj projekta je poticanje suradnje vinara cijele Hrvatske i šire.

Projekt  predstavlja nov, kreativan, kvalitetan i inovativan turistički proizvod s ciljem specijalizacije turističke ponude, razvoja destinacije Kvarner i revitalizacije kulturne baštine putem stvaranja novih inovativnih sadržaja.“Hrvatska vinska kuća” dodatno će promovirati Dvorac Frankopan, kao prepoznatljiva turistička destinacija.