Kraljevica 5. rujan 2016.

'Pametne' ploče dočekale kraljevičke osnovnoškolce

'Pametne' ploče dočekale kraljevičke osnovnoškolce
Modernizacija škole, odnosno opremanje pojedinih učionica tzv. ‘pametnim’ pločama, najava proširenja produženog boravka te podijeljene emocije novih prvašića obilježili su prvi dan škole u Kraljevici.
 
Prvog dana škole šarolike emocije kod novih kraljevičkih osnovnoškolaca. Dok su se jedni veselili, drugi su se svim silama trudili izbjeći odlazak u školu. Prozivanje od strane učitelja, u sklopu školske priredbe, mnogi su tako dočekali s veseljem, ali bilo je i onih koje su roditelji morali doslovno unijeti u školu. 
 
Trideset i dvoje učenika, raspodijeljeno u dva razreda, ove je godine krenulo u Osnovnu školu Kraljevica. Toj brojci treba pridodati i devetero učenika iz područnih škola u Šmriki i Križišću. 
 
Školskoj priredbi prisustvovala je i kraljevička gradonačelnica Nada Turina- Đurić, koja nije stigla praznih ruku.
 
Uskoro proširenje produženog boravka
 
“Grad Kraljevica se i ove godine pridružio ovom lijepom danu tako što je darovao poklon paketima naše prvašiće. Grad je donirao školi i dvije ‘pametne’ ploče. Pokušat ćemo svake godine novim inovativnim stvarima opremati našu školu,” poručila je kraljevička gradonačelnica koja je, na radost brojnih roditelja, najavila proširenje produženog boravka s jedne na dvije grupe.   
 
Inače vrijednost paketa koji je dočekao svakog novog školarca je oko 150 kuna. Grad uz to i ove godine subvencionira nabavu školskih knjiga i pribora. Sa šezdeset tisuća kuna subvencionira se i logoped, a s dvostruko većim iznosom spomenuti produženi boravak. Učenike će najviše razveseliti dvije ‘pametne’ ploče, vrijedne 16 tisuća kuna. Nove elektronske ploče uz mogućnost klasičnog pisanja nude i čitav niz opcija poput onih koje pružaju laptopi ili tableti, kao i nekoliko svojih programa.
 
“Kroz ‘pametne’ ploče pokušavamo modernizirati nastavu s isto takvim, modernim pristupom. One su strahovito veliki napredak jer pružaju nevjerojatne mogućnosti. Najveći problem je što trebamo organizirati seminare oko rada s pločama jer su mogućnosti uistinu velike,” zaključio je ravnatelj Zrinko Tijan.