Kraljevica 18. listopad 2018.

Pedeset novih vezova do proljeća u uvali Carovo

Pedeset novih vezova do proljeća u uvali Carovo
Kraljevička uvala Carovo do proljeća bi trebala dobiti pet armirano- betonskih pasarela s pedeset novih komunalnih vezova. Ukupna vrijednost projekta je 7.300.000,00 kuna.
 
Improvizirane derutne moliće u uvali Carovo uskoro će zamijeniti nove armirano- betonske pasarele. Sjajne su to vijesti za brojne vlasnike plovila, koji ne mogu do vezova, ali i sve koji su svoje barke do sada vezali za dotrajale i opasne moliće.  

Naime, pet pasarela dugih ukupno tristotinjak metara, koje će pratiti liniju uvale, značit će i novih pedesetak vezova na Carovu. Veća plovila moći će se privezati na 110 vanjskih vezova, a manja na 50 vezova s unutarnje strane pasarela. Hvalevrijedna je i činjenica da će jedna pasarela imati pristup za osobe s invaliditetom.
 

“Nakon gotovo 40 godina počela je gradnja novih pasarela na području Lučkog bazena Carovo. Pozitivna je to priča za građane koji su do sada imali vezove na ovom području, ali i za nove korisnike”, rekao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, naglasivši kako je unatrag godinu dana Grad Kraljevica odradio opsežan posao na pripremi projekta.

“Postojeće stanje je doista bilo katastrofalno i vrlo opasno za korisnike. Projekt je vrlo značajan jer komunalnih vezova nedostaje i ovo će biti jedan značajan iskorak. Osim što će dobiti nove, sigurnije vezove ova predivna uvala dobit će i ljepšu vizuru”, naglasila je Dijana Mihaljević, ravnateljica ŽLU Bakar-Kraljevica- Kostrena.
 

Ukupna vrijednost projekta je 7.300.000,00 kuna, a financiranje je planirano kroz dvije proračunske godine. U 2018. za izgradnju je izdvojeno ukupno 3.750.000 kuna, od čega je resorno ministarstvo osiguralo 3.000.000, Primorsko- goranska županija 500.000, a Grad Kraljevica 250.000 kuna. 

Komentari