Kraljevica 2. srpanj 2024. Izvor: TZG Kraljevica

Pepeljuga u kraljevičkom Dvorcu razveselila mališane

Pepeljuga u kraljevičkom Dvorcu razveselila mališane
U Dvorcu Nova Kraljevica jučer je započela Bajkoteka - projekt koji će se održavati po Interpretacijskim centrima Kulturne ruta Putovima Frankopana. 

U trajanju od dva tjedna po lokaciji, javnosti će se predstavljati po jedna bajka braće Grimm, zanimljivi etnografski predmeti Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka te njihove poveznice s Frankopanima. 


“Prva bajka na redu je Pepeljuga i to upravo kod nas, u centru rute Frankopana u Kraljevici. Poveznica Kraljevice i Pepeljuge je originalni mramorni kamin smješten u Posjetiteljskom centru Kraljevica, jedini očuvani predmet obitelji Frankopan. Pokraj takvog ognjišta je i sama Pepeljuga provodila puno vremena. Prijeklad, mijeh i metla muzejski su predmeti povezani s ovom bajkom, a izloženi su u sklopu Bajkoteke upravo ispred velebnog kamina”, ističe Jelena Mateševac Skočilić, direktorica TZG Kraljevice.


Nakon predstavljanja programa djeca su uživala u čitanju originalne bajke Pepeljuga, a kušala se i svadbena torta Ane Katarine i Petra Zrinskog, DeliciAna, uz gutljaj Pelinove kći, goranskog pelinkovca s medunom. 

Program će se u Dvorcu Nova Kraljevica (Frankopan) odvijati sve do 14. srpnja, a 12. i 13. srpnja, od 10:00 do 11:30 sati, održat će se dvije edukativne radionice za djecu.