Kraljevica 31. listopad 2019.

Pjesma prijatelja odjekivala drevnim Frankopanom

Pjesma prijatelja odjekivala drevnim Frankopanom

Koncertom “Lanterna i prijatelji” kraju je privedena uspješna sezona kraljevičkog KUD- a “Lanterna”, koje je večeras, u intimnom ambijentu Dvorca Frankopan, ugostio svoje prijatelje.

Kulturno umjetničko društvo “Lanterna”, koje ove godine obilježava deset godina djelovanja, u drevnom se Dvorcu Frankopan prigodnim koncertom oprostilo od još jedne uspješne sezone. 

Tradicionalni koncert “Lanterna i prijatelji” pjesmom su, na radost okupljenih, otvorile upravo članice kraljevičke “Lanterne”, a na pozornici su ih naslijedili gosti s Kukuljanova- Muška klapa Reful.


Zapjevale su potom i članice novoosnovane domaće Ženske klape "Porto Re”, a kratku je stanku između klapa recitacijom pjesme o Lanterni “ispunila” Smilja Burić i sama članica kraljevičkog kulturno- umjetničkog društva. 


“Na tradicionalnom koncertu Lanterna i prijatelji uvijek, kako i sam naziv kaže, ugostimo prijatelje i suradnike iz zborova, klapa… Koncert održavamo svake jeseni, na kraju jedne i početku druge sezone i to je naš poklon sugrađanima”, rekla je Andrina Frleta, voditeljica KUD- a Lanterna.


KUD “Lanterna” će 29. studenog 3. “Folklornom smotrom za Mikuljnu” otvoriti dane zaštitnika Kraljevice, au pripremi je i tradicionalni “Božićni koncert”, koji će se održati 6. siječnja, na Sveta tri kralja.


Večerašnji tradicionalni koncert “Lanterna i prijatelji” održan je pod pokroviteljstvom Grada Kraljevice i Turističke zajednice Grada Kraljevice.