Kraljevica 8. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Pjesmom i plesom počelo “Kraljevačko kulturno leto”

Pjesmom i plesom počelo “Kraljevačko kulturno leto”
“Kraljevačko kulturno leto”, kao dio “Leta va Kraljevici”, svečano je otvoreno u atriju dvorca Frankopan, uz nastupe klapa Porto Re i Kraljevica, KUD- a Lanterna i Plesnog kluba Dance Queen.

Novouređeni atrij drevnog Frankopana od večeras krasi zastava “Kraljevačkog kulturnog leta”. Simboličnim podizanjem zastave započela je tradicionalna ljetna manifestacija, koja Kraljevičanima i njihovim gostima donosi brojna događanja. 


Zastavu je, pred brojnim okupljenima, svečano podigla “frankopanska straža”, a popularnu su ljetnu manifestaciju otvorili kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i nova direktorica Turističke zajednice grada Kraljevice Jelena Mateševac. 


“Nažalost proteklih godina nismo mogli održati naše ljetne manifestacije. Krećemo ispočetka, a ovo je prvo Kraljevačko kulturno leto, koje se odvija u novouređenom Dvorcu Frankopan. Ovaj atrij i ova kulisa su nam obveza da osiguramo raznovrstan program. Želimo našim lokalnim i domaćim umjetnicima pridružiti strane te i kroz naše manifestacije brendirati Kraljevicu”, istaknuo je Čandrlić, naglasivši kako je u tijeku i obnova popularne Ljetne pozornice, koja će ubuduće također biti fantastičan prostor za organizaciju ljetnih događanja.


“Posebno mi je drago što se ova hvalevrijedna i već prepoznatljiva manifestacija vratila u Kraljevicu. Bogat program koji traje sve do kraja kolovoza donosi raznolika događanja i vjerujemo da će svatko, kako oni najmlađi tako i oni malo stariji, pronaći nešto po svom ukusu“, poručila je Mateševac.


A čast da otvore Leto večeras su imale jake domaće snage: Ženska klapa Porto Re, Muška klapa Kraljevica, KUD Lanterna i Plesni klub Dance Queen. Nažalost, zbog bolesti su izostali najavljeni gosti- popularna Klapa Vinčace. 

Bogat program i satnicu događanja ovogodišnjeg “Kraljevačkog kulturnog leta”, kao i “Leta va Kraljevici” možete pronaći OVDJE