Kraljevica 6. srpanj 2018.

Počelo je događanjima bogato Kraljevačko kulturno leto

Počelo je događanjima bogato Kraljevačko kulturno leto
Zastava “Kraljevačkog kulturnog leta” zavijorila se atrijem Dvorca Frankopan, čime je i službeno počela ovogodišnja manifestacija, koja kroz naredna dva mjeseca Kraljevičanima i njihovim gostima donosi brojna događanja.
 
“Kraljevačko kulturno leto”, manifestacija unutar manifestacije, kao dio ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici”, svečano je otvoreno, simboličnim podizanjem zastave, u atriju drevnog Dvorca Nova Kraljevica, poznatijeg kao Frankopan. 
 
“Meni je uvijek drago kad vam se mogu obratiti u dvorcu, koji svjedoči opstojnosti našeg naroda na ovim prostorima. Projekt Kulturna ruta putovima Frankopana je u završnoj fazi i zbog toga sam posebno uzbuđen. Želim vjerovati da će se ovaj grad mijenjati na bolje, da će biti grad kojeg će nositi energija mladih ljudi. Ti mladi ljudi su osmislili i ovu manifestaciju i oni su ti koji će nositi ovaj grad u budućnosti i mijenjati ga na bolje”, rekao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.
 
Svi okusi kulture
 
A “kutlurno leto” Kraljevičanima i njihovim gostima ove godine donosi uistinu šaroliki spoj događanja, među kojima će i oni najzahtjevniji lakoćom pronaći nešto za sebe.
 
“U Kraljevačko kulturno leto uloženo je jako puno truda. Mlada ekipa program je slagala s velikim entuzijazmom. Nije nam teško jer naš grad zbilja volimo i želimo da se u njemu nešto lijepo događa. Ove godine moći ćete vidjeti i probati sve okuse kulture jer sladoled je ipak simbol našeg ljeta. Manifestacija je napravljena s puno srca, ljubavi i truda i nadam se da će to građani prepoznati”, rekao je Frane Frleta.
 
Svečanom otvorenju svjedočili su i sami Knezovi krčki Frankopani, na čelu s knezom Mikulom, koji je kraljevičkom gradonačelniku uručio povelju povodom 900. godina od prvog spominjanja njihova imena. 

9. Izložba likovnih amatera
 
Da svečano otvorenje ne prođe bez pjesme pobrinula se sjajna Andrina Frleta, a u Dvorcu je danas otvorena i 9. Izložba likovnih amatera, kroz koju se je predstavilo dvadesetak talentiranih autora. 
 
Iz Frankopana su se okupljeni preselili na kraljevičku Ljetnu pozornicu, gdje je nastupio popularni splitski kantautor dalmatinske zabavne glazbe- Tedi Spalato.
 
Detaljni program i satnicu ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici” te “Kraljevačkog kulturnog leta” možete pronaći OVDJE.

Komentari