Kraljevica 18. srpanj 2019.

Predivna klapska pjesma odjekivala Oštrom

Predivna klapska pjesma odjekivala Oštrom
Novoosnovana Ženska klapa "Porto Re” večeras je nastupila na Oštru, u sklopu “Etno campinga”, zanimljivog noviteta ovogodišnjeg “Kraljevačkog kulturnog leta”. 

Loše vrijeme nije uspjelo pokvariti planove sjajno raspoloženim članicama novoosnovane kraljevičke klape “Porto Re”. Klapa je na Oštru nastupila u sklopu “Etno campinga”, novog događanja koje se održava kao dio “Kraljevačkog kulturnog leta”.


Kampom na Oštru tako su odjekivale predivne klapske pjesme, na radost turista, a članice klape “Porto Re” nisu ništa prepustile slučaju pa su okupljene počastile suhim smokvama i domaćim likerima. 

Ženska klapa “Porto Re”

Ženska klapa “Porto Re” iz Kraljevice osnovana je u studenom prošle godine. Članice je, kažu, okupila ljubav prema glazbi, a naročito prema klapskom pjevanju, o čemu svjedoči i krilatica klape - "uživanje u pjesmi i druženju".


“U repertoaru Ženske klape Porto Re nalaze se klapski a capella napjevi i skladbe, ali i obrade hrvatskih popularnih pjesama. Osim što klapa njeguje a capella klapski izričaj, radi i na očuvanju te promicanju kulturne baštine kroz klapsku pjesmu”, poručila je voditeljica Andrina Frleta.