Kraljevica 26. lipanj 2024. Izvor: ZŽLU PGŽ  

Prihod s koncerta "Va dihe mora" doniran Fortici

Prihod s koncerta "Va dihe mora" doniran Fortici
Centru za rehabilitaciju “Fortica” u Kraljevici doniran prihod od ulaznica za humanitarni koncert “Va dihe mora”
 
Centru za rehabilitaciju “Fortica” u Kraljevici doniran je iznos od 7.485,00 eura prikupljen na humanitarnom koncertu “Va dihe mora”, u organizaciji Primorsko-goranske županije i osam županijskih lučkih uprava PGŽ koje ove godine obilježavaju 25 godina djelovanja.
 
Župan Zlatko Komadina i predsjednik Zajednice županijskih lučkih uprava Mario Kružić uručili su ček ravnateljici Centra Elizabeti Batinić pri čemu su naglasili važnost djelovanja ustanove i pohvalili učinkovitost rukovodstva i svih djelatnika koji svakodnevno ulažu trud i znanje kako bi korisnicima olakšali svakodnevicu.
 
Ravnateljica Batinić istaknula je da će donirani iznos upotrijebiti za poboljšanje uvjeta boravka korisnika i kako je svaka pomoć dobrodošla, zahvalivši organizatorima te svima koji su doprinijeli u provedbi hvalevrijedne humanitarne akcije, a koja će se prema riječima Kružića zasigurno nastaviti provoditi.
 
Svečanom uručenju nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić te ravnatelji županijskih lučkih uprava Alessandra Selak, Dijana Mihaljević i Alfred Franković. 
 
Na humanitarnom koncertu “Va dihe mora” održanom u Opatiji nastupili su brojni glazbenici: Damir Kedžo, ženska klapa Luka, Joso Butorac, Martina Majerle, Vivien Galletta, Voljen Grbac, Tamara Brusić, klapa Tić, Melanija, Katja Budimčić Sabljar, Duško Jeličić Dule, a zapjevao je i sam voditelj Mario Lipovšek Battifiaca. Glazbeno su izvođače podržali Mladen Žmak, Andrej Baša, Robert Grubišić te Andrej Babić, a program je obuhvaćao skladbe MIK festivala koji ove godine slavi 60. rođendan.