Kraljevica 12. srpanj 2020.

Radojka Šverko i “Zvijezda Danica” u spotu iz Kraljevice

Radojka Šverko i “Zvijezda Danica” u spotu iz Kraljevice
Hrvatska glazbena diva Radojka Šverko i kraljevička “Zvijezda Danica” suradnju su danas u Frankopanu okrunili snimanjem video spota za skladbu “To je moj život”.

Hrvatsko glazbeno društvo “Zvijezda Danica” iz Kraljevice najstariji je zbor s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj, iza kojeg je 125. godina rada. Značajna obljetnica obilježena je u suradnji s hrvatskom glazbenom divom Radojkom Šverko. 


Snimljena je skladba- “To je moj život”, koja je nastala 1873. godine, a čija je autorica Fanny Crosby, jedna od najutjecajnijih i najpoznatijih autorica duhovnih skladbi. Suradnja je danas okrunjena snimanjem video spota u kraljevičkom Dvorcu Frankopan. 


“Radosna sam što sam u Kraljevici u društvu svojih mladih prijatelja, tako se i ja osjećam mlađe. Moja suradnja sa Zvijezdom Danicom počela je još dok je zbor vodio Ivica Frleta, a za obitelj Frleta sam emotivno vezana. U mladosti sam i sama bila članica zborova pa mi je ova suradnja jedan permanentni podsjetnik na moje prekrasno djetinjstvo. Nadam se da će ovaj uradak naići na plodno tlo kod slušatelja”, poručila je Radojka Šverko.


“Ovo je jedan od meni najljepših projekata Zvijezde Danice u novije vrijeme. Zvijezda Danica je u svojih 125 godina skupila mnogo lijepih koncerata, anegdota i priča, a ovo je zasigurno jedna od njih. Ovakva pjesma i spot nešto je što može samo dati samopouzdanja meni i svim članovima zbora, koji je okrenuo jednu novu stranicu”, rekao je Frane Frleta, umjetnički voditelj “Zvijezde Danice”, zahvalivši Gradu na potpori.


Okupljene je uoči snimanja spota pozdravila i Dubravka Poljanšek, predsjednica Hrvatskog glazbenog društva “Zvijezda Danica”, osvrnuvši se na dugu i uspješnu povijest kraljevičkog zbora.

Spot za pjesmu “To je moj život”, koji je danas sniman na kraljevičkim lokacijama a potpisuje ga Ranko Frka, trebao bi biti predstavljen već sljedećeg tjedna. 

Komentari