Kraljevica 13. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

“S ponosom ćemo predstavljati Kraljevicu u Omišu”

 “S ponosom ćemo predstavljati Kraljevicu u Omišu”
Nakon uspjeha na MIK- u, a uoči finala Festivala dalmatinskih klapa Andrina Frleta i klapa Porto Re stigle u Grad Kraljevicu

Talentirana Kraljevičanka Andrina Frleta sa svojom je “Kvarnerskom vilom” na ovogodišnjim Melodijama Istre i Kvarnera osvojila visoko treće mjesto. Nagradi publike pridodala je i prestižni “Zlatni mikrofon”, nagradu koju Radio Rijeka dodjeljuje za najbolju interpretaciju. 

“Moram biti iskrena i reći da nisam očekivala ovakav uspjeh. Iznenađeni smo i počašćeni 3. nagradom publike, koja meni kao mladom izvođaču puno znači. Do sada sam bila nagrađivana od struke, ali na kraju mi izvođači smo tu zbog publike i neopisivo mi je drago da je publika prepoznala ovu krasnu baladu”, kazala je Frleta.


“Kvarnerska vila je sto posto kraljevički proizvod. Radi se o baladi, pjesmi koje inače ne dobivaju nagrade publike i mislim da je to jako veliki uspjeh”, rekao je Robert Grubišić, koji potpisuje glazbu i aranžman, u čemu mu je pomogao i Frane Frleta, dok je autorica teksta Mirjana Bobuš.

Porto Re u finalu Omiša

Uspješna je Andrina bila i sa svojom klapom Porto Re. Naime, na izbornoj večeri 56. Festivala dalmatinskih klapa, održanoj na Trgu Stjepana Radića u Omišu, kraljevička se klapa plasirala u finale, koje je na rasporedu ovog petka, 15. srpnja, s početkom u 21 sat. Tim je povodom Kraljevičanke danas ugostio gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić sa suradnicima.


“Naša klapa s ponosom nosi ime ovog grada i s ponosom ćemo predstavljati Kraljevicu u Omišu. Ova postava djeluje tek devet mjeseci i sam ulazak u finale je za nas je veliki uspjeh. Cilj nam je da dobro izvedemo skladbu, prezentiramo sebe i Kraljevicu”, poručila je Andrina, zahvalivši Gradu na podršci.

“Ženska klapa Porto Re u petak će u Omišu promovirati Kraljevicu i to je nešto što nema cijenu”, poručio je Čandrlić, istaknuvši kako mu je Mirjana Bobuš, autorica pjesme “Kvarnerska vila”, poklonila svoju nagradu te će ona od sada krasiti prostore Grada Kraljevice.