Kraljevica 27. lipanj 2022. F.F., Foto: A. Crnković

Slavlje glazbe u Kraljevici uz nastupe 80- ak izvođača

Slavlje glazbe u Kraljevici uz nastupe 80- ak izvođača
Nastupile su sve sekcije i to polaznici glazbenog tečaja i njihovi mentori te dječji i odrasli pjevački zbor

Jučer je u Kraljevici održana “Večer Zvijezde Danice” u sklopu koje su organizirana čak tri koncerta. Nastupile su sve sekcije Hrvatskog glazbenog društva “Zvijezda Danica” i to polaznici glazbenog tečaja i njihovi mentori, dječji zbor pod vodstvom Marine Dadić te odrasli pjevački zbor. 


Nastupili su i dragi gosti: Vokalna Skupina Lira iz Rijeke, u kojoj pjevaju dvije mentorice klavira s tečaja, Ivana Baričević i Daniela Perković, koja je i korepetirala mnoge izvođače. Pjesmom se predstavila i Klapa Kraljevica, koju većinom čine članovi zbora te Andrina Frleta, članica društva i mentorica pjevanja na tečaju. Andrina je večer prije, na finalnoj večeri festivala, “Melodije Istre i Kvarnera” okrunjena nagradom “zlatni mikrofon”, za najbolju interpretaciju, kao i 3. nagradom publike, što je bio dodatni razlog za slavlje. 


Članovi pjevačkog zbora pobrinuli su se da sudionicima i publici ugase ljetnu žeđ i pripreme gledalište, kako bi uz nastupe druženje bilo na vrhunskom nivou. Domaćini su zahvalili Gradu Kraljevici i TZG Kraljevice na nesebičnoj potpori, kao i svima koji podržavaju rad HGD “Zvijezda Danica”. 


Bilo je to pravo slavlje glazbe na kojem se kroz tri sata programa s pauzama izmijenilo 80- ak izvođača na pozornici uzrasta od 7 do 77 godina. Nekim polaznicima bio je to prvi nastup, a nekima i prva prilika da nastupaju s bendom. Pokazivala su se pjevačka i sviračka solistička umijeća svih programa koji se mogu učiti na tečaju. 


Uz najzastupljenije nastupe na klaviru i gitari valja izdvojiti da su nastupili učenik trube iz klase Borisa Mohorića i harmonikaši iz klase Bartola Buljana. Zborovi i skupine repertoarom koji su ponudili prošetali su od tradicijske klapske pjesme do gospela, a mogla se čuti i “Kvarnerska vila”, uspješnica s ovogodišnjeg MIK- a koju je otpjevala Andrina. 


Vrijedi napomenuti da je “Kvarnerska vila” u potpunosti kraljevačka pjesma s obzirom na to da su autori glazbe i stihova Robert Grubišić i Mirjana Bobuš, u izradi aranžmana Robertu se pridružio Frane Frleta, a mentori s tečaja bubnjeva Igor Grubišić i gitare Sandro Šupak svirali su na snimci. 


“Zvijezda Danica” završila je svoju sezonu glazbenim slavljem te poziva svih vas da se pridruže jednoj od njihovih sekcija na jesen, kad ponovno počnu s radom.