Kraljevica 18. siječanj 2020.

Šmrički recept “mačkare” plus kotlić opet pun pogodak

Šmrički recept “mačkare” plus kotlić opet pun pogodak

“Šmričke mačkare” sinoć su ugostile petnaestak grupa iz okolnih mjesta i gradova, koje su u Domu u Šmriki feštale uz Tamburaški sastav Baruffa. Da se okupljeni ne zabavljaju na prazan želudac pobrinuli su se sudionici “Mačkaranog kotlića”, a najbolji gulaš skuhali su “Kučanovi apostoli” s Hreljina.

Jedini ovogodišnji “mačkarani tanci”, u organizaciji Udruge za čuvanje i njegovanje starih običaja, a pod pokroviteljstvom grada Kraljevice i TZG Kraljevice, napunili su Dom u Šmriki. 


Gosti iz okolnih mjesta i gradova domaćine su tijekom večeri tradicionalno pozdravljali glazbom, a “Šmričke mačkare” nikome nisu ostale dužne. Šmričanima su sinoć gosti stigli iz: Drivenika, Triblja, Grižana, Gornjeg kraja, Crikvenice, Matkovića, Selca, Novog Vinodolskog, Bribira, Kraljevice, Hreljina, Križišća i Kostrene.


Uvod u feštu bilo je peto natjecanje u kuhanju “Mačkaranog kotlića”. Najbolji su gulaš, po mišljenju žirija, skuhali “Kučanovi apostoli” s Hreljina. Drugo mjesto zauzeo je šmrički “Kraš express”, a treće “Šušur” iz Novog Vinodolskog.


Za odličnu atmosferu pobrinuo se je Tamburaški sastav Baruffa, uz kojeg je prepun Dom u Šmriki feštao do dugo u noć.