Kraljevica 14. lipanj 2018.

Spoj zabave i kulture ovog ljeta u Kraljevici

Spoj zabave i kulture ovog ljeta u Kraljevici
Ovogodišnje “Leto va Kraljevici”, od kraja lipnja pa sve do prvog dana rujna, Kraljevičanima i njihovim gostima, donosi brojna zabavna događanja. U sklopu manifestacije organizatori su pripremili i “Kraljevačko kulturno leto” sa sedamnaest zanimljivih programa.

Zanimljiv spoj zabave i kulture kroz ukupno sedamnaest programa donosi “Leto va Kraljevici”, koje se proteže od 28. lipnja pa sve do 1. rujna. Ovogodišnja je novost  “Kraljevačko kulturno leto”, manifestacija unutar manifestacije, koje “okuplja” sedam zanimljivih kulturno- umjetničkih programa. Također “Leto va Kraljevici” ove će godine oživjeti male promenadne koncerte na različitim lokacijama u gradu, gdje će izvođači uveseljavati prolaznike.
 
Gustafi nakon regate krstaša

“Vjerujemo da će ovakva žive svirka razveseliti građane prilikom ispijanja kave na placi u Kraljevici ili na Oštru, po izlasku iz mora“, rekla je zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković, koja je iskoristila priliku i zahvalila brojnim sponzorima i suradnicima te pozvala Kraljevičane i njihove goste da uživaju u bogatom kulturno- zabavnom programu "Leta va Kraljevici".

“Iz bogatog progama izdvajamo tradicionalnu regatu krstaša koja se održava na području našeg akvatorija, a jedna je od boljih regata u Hrvatskoj i svakako jedna od uzbudljivijih. Nakon regate krstaša na rivi će nastupati popularni Gustafi, koji će zabavljati posjetitelje do kasno u noć”, najavila je Linda Petrović i TZG Kraljevice.
 
Tedi Spalato i “Tira, tira”

Kao što smo spomenuli kulturno- umjetnički program ovogodišnje manifestacije objedinjen je u “Kraljevačkom kulturnom letu”, čije će otvorenje nastupom, na ljetnoj pozornici u Kraljevici, uveličati popularni splitski kantautor dalmatinske zabavne glazbe Tedi Spalato.


Izdvojiti svakako treba i jedinstveno bakaračko događanje “Tita, tira”, atraktivnu simulaciju tradicionalnog tunolova, koja svake godine u Bakarcu okupi brojne znatiželjnike. “Tira” ove godine postaje dvodnevno događanje. Prvi dan na redu je potezanje mreže s djecom, dok je drugi dan rezerviran za lov na tunu, kakav je nekada bio. Po završetku tunolova posjetitelji će, osim u bakaračkom specijalitetu- tuni, moći uživati i u nastupu grupe Venus.
 
Probuditi Kraljevicu

Zaštitni znak ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici” je popularna lučka u dvije boje, od kojih svaka simbolizira jedan dio programa, zabavni i kulturni. Upravo stoga organizatori će na otvorenju “Kraljevačkog kulturnog leta” lučkama počastiti goste.

“Cilj je da Leto va Kraljevici dignemo na jednu višu razinu. Konačno možemo govoriti o jednom sadržajnom i konkretno složenom programu, koji bi trebao potaknuti Kraljevačku publiku, koja je u proteklim godinama izgubila trend odlaska na takve manifestacije. Želimo probuditi grad i podignuti svijest o tome da je Kraljevica grad s velikom i bogatom poviješću, kojoj fali ovakvih manifestacija”, poručio je Frane Frleta.

Detaljni program i satnicu ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici”, što ga zajedničkim snagama organiziraju Turistička zajednica grada Kraljevice i Grad Kraljevica, možete pogledati OVDJE.

Komentari