Kraljevica 3. kolovoz 2018.

Sve je spremno za bakaračku feštu od tune

Sve je spremno za bakaračku feštu od tune
Jedinstvena bakaračka manifestacija “Tira, Tira” ove je godine dočekala svoje četvrto izdanje. Subotu će Bakarčani, još jednom, oživjeti neka davna vremena kada je malo mjesto živjelo od tunolova.

Atraktivna bakaračka manifestacija “Tira, tira” i ove će subote privući brojne znatiželjnike. Zahvaljujući simulaciji tradicionalnog tunolova, potezanjem mreže ispred “Sridnje”, posjetitelji će moći vidjeti kako se u Bakarcu u davna vremena lovila tuna.


Večer će završiti ribarskom feštom uz bakarački specijalitet- tunu i glazbu uživo, za koju je ove godine zadužena kraljevička grupa Venus.
 
“Vrime prolazi, tunere ostaju”

Manifestacija je započela prošle subote otvorenjem izložbe “Tunere i tunerski način ribarenja- vrime prolazi, tunere ostaju” u Društvenom domu u Bakarcu. Izložene su stare fotografije i slike, a prikazuju se i filmovi na kojim je prikazan život u Bakarcu u doba kad je tunolov bio glavni jedini izvor prihoda za većinu mještana. Izložba se može razgledati još danas od 19 do 21 te sutra od 20 do 24 sata.

Danas je u 19 sati na rasporedu “Mala Tira”, simulacija tunolova potezanjem male migavice, koju će izvući oni najmlađi i tako Bakarčane pripremiti za sutrašnju veliku feštu od tune.

Foto: arhiva

Komentari