Kraljevica 21. prosinac 2019.

Tri božićna duha kraljevičke “Zvijezde Danice”

Tri božićna duha kraljevičke “Zvijezde Danice”
Koncert kraljevičke “Zvijezde Danice”, povodom 125. obljetnice društva i božićnih blagdana. večeras je održan u intimnom ambijentu drevnog dvorca Frankopan.

Hrvatsko glazbeno društvo Zvijezda Danica iz Kraljevice u atraktivnom je Dvorcu Frankopan večeras održalo “Koncert povodom 125. obljetnice i božićnih blagdana”.


“Koncertom smo željeli prikazati tri božićna duha Zvijezde Danice- duh prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Dakle presjek rada društva, kako kroz proteklih 125 godina tako i u ovoj godini. Zapravo radi se o dijelu glazbene monodrame, koju ćemo nastaviti izvoditi i u 2020. To je sadržajna priča o zboru, ali i gradu Kraljevici. Tu su i božićni hitovi, a kroz dva broja iz mjuzikla željeli smo najaviti veliki glazbeno scenski spektakl za otvorenje sljedećeg Kraljevačkog kulturnog leta”, rekao je umjetnički voditelj i dirigent Frane Frleta.


“Zvijezdi Danici” u pomoć su večeras, na radost okupljenih, priskočili Vokalna skupina “Lira” iz Rijeke i Kulturno umjetničko društvo “Eugen Kumičić” s Križišća.