Kraljevica 17. veljača 2021.

Vatreni kraj za Adama i vladavinu Mesopustara Kraljevice

Vatreni kraj za Adama i vladavinu Mesopustara Kraljevice
Mesopustari Kraljevice kraju su priveli svoju ovogodišnju vladavinu. Na rivi su proglasili krivim i spalili mesopusta Adama, a gradski su ključ vratili gradonačelniku Daliboru Čandrliću

Svoju nikada mirniju vladavinu kraljevički su Mesopustari tradicionalno završili na Pepelnicu. Na rivi su sudili mesopusutu Adamu, a teška je 2020. unaprijed dala naslutiti ishod današnjeg suđenja. 


Pred okupljenim su građanima i časnim sudom duhovitu i žustru raspravu ponovno vodili branitelj i tužitelj. Kroz brojne su anegdote, koje su obilježile kraljevičku 2020., nabrojani svi Adamovi grijesi, ali i olakotne okolnosti. 

No, časni sud nije imao previše razumijevanja za braniteljeve riječi pa Adamu niti ove godine nije bilo spasa. Spaljen ja na rivi, a s njim su u dim otišli i svi problemi koji su Kraljevičane mučili u protekloj godini. 


Bio je to posljednji potez aktualne maškarane vlasti. Mesopustari Kraljevice gradski su ključ morali vratiti Daliboru Čandrliću, čime je simbolično označen kraj petog godišnjeg doba u Kraljevici.  

Zanimljivo Mesopustarima su u goste danas stigle Šmričke mačkare, na što se osvrnuo i kraljevički gradonačelnik Čandrlić, poručivši kako je maškarana vlast ove godine ujedinila Šmriku i Kraljevicu, što do sada nikome nije uspjelo.