Kraljevica 18. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Velika zastava na kraljevičkom zvoniku žrtvama u čast

Velika zastava na kraljevičkom zvoniku žrtvama u čast
Desetmetarska zastava zavijorila se na kraljevičkom zvoniku crkve svetog Nikole, u čast žrtvama Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje svečano je obilježen u Kraljevici. Na zvonik crkve svetog Nikole Kraljevičani su podigli desetmetarsku hrvatsku zastavu, dok je himnu Republike Hrvatske izvodila Klapa Tramuntana. 


Nakon podizanja zastave brojni su Kraljevičani polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, na spomeniku ispred Doma kulture i sporta, odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, nakon čega je okupljene u molitvi predvodio kraljevički župnik vlč. Petar Filipović.


Spomenuti svakako treba i kako su u jutarnjim satima svijeće na spomeniku braniteljima iz Domovinskog rata zapalili kraljevički osnovnoškolci, koji tradiocionalno obilježavaju ovaj dan i odaju počast žrtvama.


Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje organizirali su Grad Kraljevica, Župa Sv. Nikole Kraljevica, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Kraljevica, a u programu su sudjelovali i OŠ Kraljevica, Gradska straža Bakar, Klapa Tramuntana te KUD Lanterna.