Kraljevica 8. listopad 2019.

Vijenci i svijeće za hrvatske branitelje na Dan neovisnosti

Vijenci i svijeće za hrvatske branitelje na Dan neovisnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenik hrvatskim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu Kraljevičani su obilježili Dan neovisnosti.

Predstavnici Grada Kraljevice na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem, njegovom zamjenicom Paulom Vučković i predsjednicom Gradskog vijeća Vesnom Špalj te predstavnici UDVDR- a Kraljevica na čelu s predsjednikom Robertom Cifrekom simboličnim su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenik hrvatskim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu obilježili Den neovisnosti. Okupljene je u molitvi za poginule branitelje predvodio vlč. Matija Žugaj.


“Obilježavajući Dan neovisnosti, s ponosom se prisjećamo 8.listopada 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s bivšom državom. Osobitu zahvalnosti izražavamo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske neovisnosti. Uz ponos i sjećanje svim svojim sugrađankama i sugrađanima čestitamo Dan hrvatske neovisnosti”, poručili iz Grada Kraljevice.

Vijence su predstavnici Grada Kraljevice položili i na kraljevički spomenik palim borcima NOB- a.