Kraljevica 14. veljača 2019.

Više sadržaja za mlade ovog ljeta u Kraljevici

Više sadržaja za mlade ovog ljeta u Kraljevici
Događanjima bogato “Leto va Kraljevici” ove će godine imati više sadržaja za mlade. Naime, Grad Kraljevica je u sastavljanje ovogodišnjeg programa uključio novoosnovani Savjet mladih, čija je želja mladima prilagođenija tradicionalna manifestacija.

Zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković i predsjednica Gradskog vijeća Grada Kraljevice Vesna Špalj u Gradu su danas ugostile predstavnice novoosnovanog Savjeta mladih- zamjenicu predsjednice Lorenu Peranić i Anu Borić. Glavna tema prvog radnog sastanka bio je program “Leta va Kraljevici 2019.”

“Želja je bila predstavnike Savjeta mladih uputiti u rad Grada Kraljevice, koji im je kao institucija na raspolaganju i kojem se uvijek mogu obratiti. Oni su važan kotačić, dio grada i mogu mu dati jednu dodatnu vrijednost. Također, željeli smo ih upoznati s našom manifestacijom Leto va Kraljevici koja se bliži te čuti njihove ideje, prijedloge i sugestije”, naglasila je Vučković.

“Kod pokretanja Savjeta mladih i slaganja njihovog plana spomenuli smo im i Leto va Kraljevici na što su nam oni rekli kako na manifestaciji nema programa za mlade. Stoga smo željeli čuti njihove ideje, kako bi mlade zadržali na ljetnim događanjima u Kraljevici”, poručila je Špalj.


“Leto va Kraljevici” ove bi godine tako trebalo biti prilagođenije mladima. No, sudjelovanje Savjeta mladih Grada Kraljevice u organizaciji spomenute manifestacije je samo početak.

“Kroz cijelu godinu imamo manifestacije i aktivnosti i voljeli bi da oni doprinose svojim idejama i obogate te sadržaje. Naša je želja da nam dođu s idejama i da organiziraju različite događaje, radionice, edukacije. Možda i da osmisle neku svoju manifestaciju, a mi ćemo im uvijek pružati podršku, kako materijalno tako i operativno”, poručila je Vučković.

Želje Grada Kraljevice, po svemu sudeći, lako bi se mogle ostvariti, jer planova i ambicija mladim Kraljevičanima ne nedostaje. 

“Želimo poticati sportske aktivnosti. Voljeli bi primjerice postaviti umjetnu stijenu, gdje bi se mladi mogli rekreirati. Također želimo poticati nezavisnu kulturu pa planiramo organizirati koncerte. Posebnu pažnju želimo usmjeriti na najmlađe i najstarije. Za učenike bi u suradnji sa školom voljeli organizirati tribine o vršnjačkom nasilju, a za umirovljenike druženje uz živu glazbu. Također, smatramo da kroz različita predavanja treba staviti naglasak na promicanje zdravog načina života”, poručila je Peranić.