Kraljevica 18. studeni 2020.

Vukovar i Škabrnja u mislima i srcima brojnih Kraljevičana

Vukovar i Škabrnja u mislima i srcima brojnih Kraljevičana
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Kraljevici je i ove godine dostojanstveno obilježen

Paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima, u parku ispred Doma kulture i sporta, u Kraljevici je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.


Vukovaru i Škabrnji počast su i ove godine prvi odali kraljevički osnovnoškolci, koji su svijećama ispisali ime grada heroja. Zbog aktualne situacije obilježavanju je prisustvovao samo jedan razred, a ta je čast pripala učenicima 8a.

“Na ovaj način Osnovna škola Kraljevica odaje počast svim žrtvama Domovinskog rata, a ponajviše Vukovara i Škabrnje, gdje je zaista bilo puno stradalih”, istaknuo je ravnatelj Davor Juriša.


Nakon osnovnoškolaca svijeće su položili predstavnici Grada Kraljevice, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Kraljevice te okupljeni građani. 

“Vukovar, Škabrnju i Domovinski rat svi moramo pamtiti, imati na umu za što su ti ljudi dali svoje živote. Njihova žrtva ne smije biti uzaludna. Obavezali su nas da budemo bolji, da ova zemlja izgleda ljepše, pravednije i da mladi u njoj imaju budućnost”, naglasio je Čandrlić.


“Da nije bilo žrtve Vukovara danas možda ne bi bilo ni hrvatske slobode. Ovo je najmanje što možemo napraviti i za Vukovar i za Škabrnju”, poručio je Robert Cifrek, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Kraljevice.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zajednički su organizirali Grad Kraljevica, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Kraljevice i Osnovna škole Kraljevica. 

Komentari