Kraljevica 21. ožujak 2020.

Zatvorene javne površine, od ponedjeljka dodatna pomoć

Zatvorene javne površine, od ponedjeljka dodatna pomoć
Sportska igrališta i dječji parkovi na području Grada Kraljevice zatvorena su sukladno donesenim mjerama. Kontinuirano se provodi nadzor nad javnim površinama, a po potrebi će biti pozvana i policija.  

Na području Kraljevice uz pomoć DVD- a i volontera zatvorena su sva sportska igrališta i dječji parkovi. Stožer civilne zaštite Grada Kraljevice u rad je, uz operativne snage, uključio i povjerenike iz Kraljevice, Šmrike, Bakarca i Križišća, kao i volontere.


Zajedno kontinuirano provode nazor nad svim javnim površinama, a ako se građani ne budu pridržavali donesenih mjera te se ogluše na upozorenja o prekršiteljima će biti obaviještena policija. 

Također kontrolira se i dali su zatvoreni ugostiteljski objekti, kao i dali trgovine koje smiju biti otvorene poštuju donesene mjere. Većih kršenja, poručuju iz Grada Kraljevice, za sada nije bilo. 


“Ostanite doma, budite odgovorni i pridržavajte se Odluka koje donose nadležni Stožeri, to je jedini način da pobijedimo virus i da se vratimo normalnom životu. Svatko neka krene od sebe, svatko od nas odgovornim ponašanjem može doprinijeti u suzbijanju širenja virusa, jer jedino o nama ovisi koliko će ovo novonastalo stanje trajati. Zato čuvajte sebe i druge i ostanite doma”, poručila je zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković.

Od ponedjeljka dodatna pomoć starijima i nemoćnima

Stariji i nemoćni, kao i za osobe u samoizolaciji, za pomoć se mogu obratiti Crvenom križu, koji na kućni prag vrši dostavu kuhane hrane u nepovratnoj ambalaži. Sve informacije moguće je dobiti na 051/333-699, 051/333-493 i 099/609-8395, kao i na crvenikrizrijeka@gmail.com, od ponedjeljka do petka od 8 do 18 te subotom i nedjeljom na broj 051/217-599.


Svi kojima je potrebna pomoć u dostavi lijekova i nužnih potrepština od sljedećeg tjedna će se moći javiti povjerenicima u svom mjestu, a sve potrebno dostavit će im članovi DVD- a. Brojevi će biti dostupni od ponedjeljka na službenim stranicama Grada Kraljevice.