Ostalo 22. rujan 2016.

Bečki bal subotu u Opatiji

Bečki bal subotu u Opatiji
Vrhunac Bečkog tjedna u Opatiji bit će ove subote, 24. rujna, kada će se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u 20 sati održati Bečki bal, posebna večer obilježena tradicionalnim protokolom kojeg Bečki balovi podrazumijevaju, nastupom orkestra Original Wiener Strauss Capelle i plesne škole Tanzkomitee iz Beča. 
 
Glazbeni vatromet na moru
 
Na Balu će biti služena tradicionalna bečka večera, dok će desert, velika sacher torta i pjenušac, biti posluženi na terasi uz ono što Bečki bal u Opatiji čini posebnim- glazbenim vatrometom na moru. 
 
Program će voditi Duško Ćurlić i Alex Tessin, a od gostiju se očekuju visoki dužnosnici iz grada Beča, predstavnici diplomatskog kora, gospodarstvenici te brojni drugi uzvanici. Isto tako, najavljen je dolazak oko 200 gostiju iz Austrije i oko 50 članova hrvatskih Lions klubova. 
 
Najmanji grad domaćin Bečkog bala
 
Bečki bal otvorit će gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić i Renate Brauner, članica Gradskog vijeća Grada Beča zadužena za financije i međunarodnu suradnju.
 
Opatija je najmanji grad na svijetu koji je domaćin Bečkog bala te se time svrstao uz gradove poput New Yorka i Moskve, ali također je i jedini grad na svijetu koji ima priliku biti domaćinom Bečkog bala devetu godinu za redom što ukazuje na veliko prijateljstvo između Opatije i Beča kako kroz povijest tako i danas.