Ostalo 21. prosinac 2017.

Božićni vikend prepun događanja, hoteli prepuni gostiju

Božićni vikend prepun događanja, hoteli prepuni gostiju
Brojna događanja posjetitelje narednih dana čekaju u Opatiji. Tijekom božićnih blagdana u privatnom smještaju i 19 otvorenih hotela na području TZ Opatije očekuje se oko 2.700 gostiju koji bi trebali ostvariti 8.000 noćenja.

Goste će dočekati bogat program za produženi vikend, blagdansku marendu na mrkatu, brojne radionice i zabavne aktivnosti za djecu, tradicionalnu izložbu oldtimera te nebrojene koncerte izvrsnih glazbenika među kojima se izdvajaju besplatni subotnji nastupi grupa Elemental na tržnici te Belfast Food u klubu Gervais. Tijekom sva četiri dana, od subote do utorka, parkiranje na otvorenim javnim parkiralištima je besplatno.

Prema najavama turističkih djelatnika s područja Turističke zajednice grada Opatije, tijekom božićnih blagdana u 19 otvorenih hotela i privatnom smještaju očekuje se 2.700 gostiju koji bi trebali ostvariti osam tisuća noćenja. Sve njih, kao i posjetitelje Opatije iz susjednih mjesta, ali i same domaćine očekuje atraktivan i raznovrstan program.

Petak, 22. prosinca, započet će blagdanskom zakuskom za građane i goste ispred tržnice, od 10 do 12.30 sati, za koju su izvrstan objed, odnosno čak 500 porcija bakalara na gulaš, pripremili učenici Ugostiteljske škole Opatija. Program će voditi Mario Lipovšek- Battifiaca, uz glazbeni nastup Klape Nevera. Još dva odlična klapska nastupa održat će se u večernjim satima ispred Šporera, gdje će od 18 sati nastupiti Klapa Kamelija, a od 20 sati Vokalisti Salone. Uz autentičnu glazbu ovog podneblja, posjetitelji će moći uživati i u adventskim delicijama te atraktivnoj izložbi svjetlosnih instalacija Visualia Christmas Park koja će od 18 do 22 sata istaknuti poznate opatijske turističke simbole i prikazati ih “u novom svjetlu”. Petak donosi još nekoliko atraktivnih glazbenih nastupa- u restoranu Antica Osteria da Ugo od 18 sati nastupa Coffee Shop Acoustic, u hotelu Ambasador Edin Pecman, a na kupalištu Angiolina od 22 sata gostuje popularni crnogorski pjevač Sergej Ćetković.

Subotnje jutro i rano poslijepodne bit će posvećeno prvenstveno najmlađima, dok će večernji sati donijeti odlične koncerte. Tijekom čitavog dana, od 10 do 22 sata u sklopu Adventa na Mrkatu opatijska će Radnička ulica ugostiti ArtBazzar, prodajnu izložbu umjetničkih suvenira i originalnih poklona, a u 10 sati na kupalištu Angiolina počinje radionica za djecu o pripremanju božićnih kolačića, nakon koje će, u 12 sati, krenuti i radionica pisanja pisama Djedu Božićnjaku, a od 13 sati radionica izrade božićnih ukrasa od keramike. Nakon ručka, djeca će se moći zabaviti u centru Opatije od Fontane na Slatini pa do cilja u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer gdje se od 16 sati u organizaciji Društva “Naša djeca” Opatija održava potraga za božićnim darovima, nakon koje u 17 sati slijedi predstava za djecu “Božićna bajka”. U 19 sati, ponovo na kupalištu Angiolina, moći će pogledati žonglerski performans i puštati lampione s Djedom Božićnjakom.

Bit će subota ispunjena i glazbom i to već od 11 sati kada na terasi hotela Continental nastupa Duo Veljak. Ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer od 18 sati nastupit će zbor Sempre Allegro iz Rijeke, a od 19.30 sati Trio Minus One. Od 18 sati u restoranu Antica Osteria da Ugo nastupaju Delawa Stories, a u 19 sati u Crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije počet će Božićni koncert “Veselje ti navješćujem” u organizaciji KZU Volosko uz nastupe ženskih klapa Luka i Volosko, Vokalista Salone, Maria Battifiace, Duška Jeličića Duleta, Davida Daniela, Katje Budimčić Sabljar, Marka Fortunata, Antonia Krištofića. Program “Love, Sing & Dance” od 20 sati zabavu će unijeti u lobby hotela Ambasador, a za najveće zvijezde večeri rezervirana su svjetla pozornice ispred tržnice i u centru Gervais. Tako će od 20 sati na Mrkatu nastupiti popularni zagrebački bend Elemental koji se svojim uspješnicama i dugogodišnjim radom svrstao u sam vrh domaće urbane glazbe, a od 22 sata klub Gervais veselim riječko-irskim rock zvukom ispunit će Belfast Food. Ulaz na oba nastupa je slobodan, a nastup Elementala na tržnici unijet će i promjene u prometu, budući da će od 19 do 23 sata glavna opatijska ulica biti zatvorena od raskrižja kraj hotela Ambasador do skretanja za mul.

Zabave neće nedostajati niti u nedjelju, na Badnjak, kada će se centar događanja preseliti pred Šporer, gdje će u večernjim satima, od 20 sat, nastupiti grupa Dellboys, a nakon toga publiku će sve do 1 sat iza ponoći zabavljati DJ Duck. Glazbom će odzvanjati i drugi gradski prostori- na terasi hotela Milenij od 12 sati nastupit će Love Runners Band, na terasi hotela Continental u isto vrijeme publiku će zabavljati Trio Swing, Katarina Jurić Duo nastupit će u restoranu Antica Osteria da Ugo od 18 sati, kvartet Sunset zasvirat će u hotelu Ambasador od 20 sati, a u isto vrijeme u kavani hotela Palace nastupit će Gordan Glavan.

Sam Božić, u ponedjeljak 25. prosinca, bit će posvećen nešto laganijim, akustičnim nastupima, koji će početi već u 9 sati u hotelu Ambasador uz Edina Pecmana. Od 10 sati ispred Šporera svim gostima sretan Božić prigodnom će glazbom zaželjeti Trio Asi, dok od 12 sati na terasi Milenija nastupaju Andrej i Neno, a na terasi Continentala Sunny Side. Kvartet Veljak setom nešto klasičnije glazbe začinit će božićno poslijepodne, od 16 sati, ispred Šporera, a nakon njih na istom će mjestu nastupiti Love Runners Band. Večer će glazbom ispuniti Martina Majerle koja od 18 sati nastupa u restoranu Antica Osteria da Ugo, Trio Swing koji će od 20 sati zasvirati u kavani hotela Palace te, ponovo, kvartet Veljak koji će svoj drugi nastup večeri odraditi u hotelu Ambasador, s početkom u 21 sat.

Za dan nakon Božića, utorak 26. prosinca, najavljena je tradicionalna, velika Božićna izložba oldtimera ispred hotela Milenij od 10 do 13 sati, a na terasi istog hotela od 12 će nastupiti Katarina Jurić Duo. U isto vrijeme, na terasi hotela Continental, zasvirat će Melanija Purić Trio, dok će poslijepodnevne nastupe u 16 sati otvoriti Coffe Shop Acoustic gostovanjem ispred Šporera. Vynil Trio od 18 sati nastupa u restoranu Antica Osteria da Ugo, Bojan Brnčić u 19 sati zasvirat će u hotelu Ambasador, a Gordan Glavan od 20 sati u kavani hotela Palace. Produženi božićni vikend ispunjen događanjima zaključit će nastup grupe Tri Kralja pred Šporerom od 20.45 sati.