Ostalo 28. prosinac 2014.

Čeka nas orkanska bura i -15

Čeka nas orkanska bura i -15
Najveće zahlađenje u proteklih nekoliko godina je pred nama. Ako je vjerovati meteorolozima snijeg u Rijeci i okolici više neće padati. No, čeka nas prava zima.

“Ciklona odmiče prema južnom Jadranu, a razlika u tlaku, koji nastaje između sjevera i juga, dovest će do jačanja bure. U noćnim satima očekujemo olujnu buru s orkanskim udarima, čak i u Rijeci. Nemojte se iznenaditi ako udari bure, u Rijeci, budu prelazili 140 kilometara na sat. Zbog dotoka zraka sa sjeveroistoka naglo će zahladjeti, temperature će idućih dana, pasti ispod nule. Pogotovo će se to osjetiti na mjestima gdje bude snijega na tlu, a snijeg se sigurno neće brzo otopiti. Na riječkom području očekujemo jutarnje temperature i do -10 u Rijeci, odnosno -15 u okolici. Temperature će i tijekom dana biti u minusu. Nakon 2012. i velike hladnoće ovo je najveće zahlađenje,” najavio je Bojan Grbavac s Ri-metea.

Na hladnoću se trebaju pripremiti i svi koji 2015. planiraju dočekati na otvorenom. 

“Kraj godine također će biti vrlo hladan. Na staru godinu očekuje se dosta umjerene do jake bure, s olujnim udarima i temperature između -5 i -10 Celzijevih stupnjeva u noćnim satima samog dočeka. Čeka nas vrlo hladno vrijeme koje bi moglo popustiti tek početkom siječnja,” poručuje Grbavac.