Ostalo 25. siječanj 2017.

Crikvenica spremna za najmaškaraniji vikend

Crikvenica spremna za najmaškaraniji vikend
Dvije maškarane povorke i ukupno više od dvije tisuće sudionika ovog će vikenda prošetati Crikvenicom, a uvod u “ludu” nedjelju” bit će subotnja maškarana zabava uz Joleta i grupu Point. 

Subota navečer rezervirana je za još jednu maškaranu zabavu u crikveničkoj sportskoj dvorani. Grupa "Point" će zagrijati publiku, a glavni gost večeri je Jole, omiljeni glazbenik svih generacija. Nema sumnje, uz jednoga od najboljih i najveselijih zabavljača, posjetitelje čeka prava fešta do ranih jutarnjih sati.

Najkreativnije maškare iz Crikvenice će i ove subote kući otići s nekom od vrijednih nagrada, za pojedinačnu ili grupnu masku. 
 
Dvije nedjeljne povorke

U nedjelju se u Crikvenici priprema prava maškarana poslastica na otvorenom, koju su mnogi nestrpljivo iščekivali punih godinu dana. U jednome će se danu spojiti dvije tradicionalne maškarane povorke- dječja i velika. Prvi će, naravno, krenuti mališani i to oko 11 sati s Gradske plaže u Crikvenici. Dječja maškarana povorka ove godine okuplja 14 zaigranih i veselih grupa s preko 900 sudionika s područja Grada Crikvenice, Bribira, Triblja, Novog Vinodolskog, Kraljevice, Bakra, Hreljina i Škrljeva.

Četrdesetak grupa s oko 1400 sudionika velike maškarane povorke kreće u 14 sati s Črnoga mula prema centru Crikvenice, gdje će se predstaviti brojnim posjetiteljima. Jednako će dojmljive biti tradicijske maske, koje u sebi nose originalnu priču i čuvaju običaje kraja iz kojega potječu ili pak moderne maske, inspirirane, primjerice, aktualnim društvenim životom. 
 
Vesela maškarana škrinjica

Uz lokalne grupe s crikveničko- vinodolskoga područja, na velikoj će maškaranoj povorci, među ostalima, sudjelovati i maškare iz: Turčišća, Karlovca, Poreča, Rijeke, Ivanić Grada, Hreljina, Praputnjaka, Škrljeva, Bakra, Zlobina, Krasice, Viškova, Žejana, Brod Moravica, Lokava, Kraljevice, Šmrike, Drivenika, Grižana, Bribira, Novog Vinodolskog, Paga te Ptuja i Topolca iz Slovenije. Nakon što predstave svoje ovogodišnje maske, nastavit će se zabavljati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Spomenuti svakako treba i "Veselu maškaranu škrinjicu", koja sve do 1. ožujka nudi brojne pogodnosti i popuste, a detalji o blagu koje skriva nalaze se na letku Maškara 2017. i web stranici www.maskare.net, koja otkriva i ponudu smještaja za vrijeme trajanja ovogodišnjih Maškara.