Ostalo 31. srpanj 2015.

Dani turizma u Selcu

Dani turizma u Selcu
Svake se godine u kolovozu u Selcu slavi jedan poseban dan i tako već preko pedeset godina. Naime, 4. kolovoza davne 1894. godine otvorilo se prvo kupalište u Selcu pa se upravo taj dan obilježava kao Dan turizma. 

Prošle je godine u Selcu svečano obilježena 120. godišnjica turizma, a ove će godine, od 2. do 4. kolovoza, Dani turizma objediniti brojna zanimljiva i zabavna događanja. Tako će se, između ostalog, održavati Regata tradicijskih barki na jedra i vesla, kojom će se predstaviti važan dio tradicije u Primorju. Posjetitelji će moći uživati i u feštama, nastupu primorskih zborova i kušanju ukusnih domaćih jela te bodriti vrijedne ekipe koje će se natjecati u kuhanju brudita. 

Na sam Dan turizma, 4. kolovoza, ribari će tradicionalno od jutra na rivi u Selcu peći ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom. Večer je pak rezervirana za karavansku vožnju brodicama, koje su osvijetljene romantičnim feralima i ukrašene jasenovim granama, a predvodit će ih veliki drveni jedrenjak “Paša”. Naravno, tu je i nezaobilazna zabava na selačkoj rivi, uz grupu "Trend“, a večer će završiti ponoćnim vatrometom. 

Detaljan program Dana turizma u Selcu pogledajte u galeriji. 

Izvor: TZG Crikvenica