Ostalo 26. srpanj 2016.

Dani turizma u Selcu

 Dani turizma u Selcu
Svake se godine u kolovozu, već više od pedeset godina, u Selcu slavi jedan poseban dan. Naime, 4. kolovoza 1894. godine otvorilo se prvo kupalište u Selcu pa se upravo taj dan obilježava kao Dan turizma. 

Ove se godine Dani turizma u Selcu održavaju od 1. do 4. kolovoza, a objedinit će brojna zanimljiva i zabavna događanja na nekoliko lokacija u mjestu (centar, Polača, plaža Tunar). 

Posjetitelji će, među ostalim, moći uživati u glazbenom programu, nastupu Mažoretkinja Grada Crikvenice uz pratnju Selačke mantinjade, kušanju slasnih specijaliteta, zabavnim selačkim ljetnim igrama i putujućem filmskom festivalu SEFF, na kojemu će se prikazivati kratki eko filmovi. 

Na sam Dan turizma (4.8), ribari će tradicionalno od jutra na rivi u Selcu peći slasne ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom. Večer je pak rezervirana za karavansku vožnju brodicama, koje su osvijetljene romantičnim feralima i ukrašene jasenovim granama, a predvodit će ih veliki drveni jedrenjak “Paša“. Na selačkoj će se rivi pjevati i plesati uz grupu “Point“, a večer će završiti ponoćnim vatrometom.

Detaljan raspored događanja pogledajte u našoj galeriji...