Ostalo 17. siječanj 2020.

Dora Pilepić nova je kraljica Riječkog karnevala

Dora Pilepić nova je kraljica Riječkog karnevala

Dora Pilepić članica KG “Siti i pijani” nova je kraljica Riječkog karnevala. Kastavka Sanja Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići proglašena je prvom, a Sara Puž iz Udruge “Zijat, sost, tancat i pit” drugom pratiljom.

Izborom nove Kraljice Riječkog karnevala završen je još jedan spektakl u Dvorani mladosti i maškare su službeno preuzele vlast. Glazbe, plesa, maškara i smijeha nije nedostajalo te je nova Kraljica pokazala svoje maškarane posebnosti, pobijedila konkurenciju i zagrnula se zlatnim plaštom. 

Meštar Toni preuzeo gradski ključ

Meštar Karnevala ponosno je stajao pokraj svoje nove odabranice, a nakon proglašenja, kada mu je Gradonačelnik Rijeke predao ključeve Grada, na stotine oduševljenih maškara razveselilo se jer upravo oni narednih šest tjedana vladaju gradom, sve do Međunarodne karnevalske povorke 23. veljače.

Ovogodišnjih šest kandidatkinja, kako bi dobile “Zlatni plašt”, morale su ispred brojne publike dokazati sve svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem. 

Njihove karnevalske grupe pomogle su im u tome te je ona najveselija i najmaškaranija grupa s najboljim scenskim nastupom dobila posebnu nagradu. Ove godine nagradu su osvojili izvrsni članovi KG “Siti i pijani”. 

Kastavka Sanja Pešćica prva pratilja

Osim Kraljice i najmaškaranije grupe istaknula se Sanja Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići koja je proglašena prvom pratiljom te Sara Puž iz Udruge “Zijat, sost, tancat i pit” koja je uzela titulu druge pratilje.

Tijekom večeri za izvrsnu atmosferu pobrinuli su se voditeljski dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin, Plesna grupa Flame i DJ Tommy RI. 

Nikol Marelja Bošnjak, Kraljica Riječkog karnevala 2019. osmijehom se oprostila od svoje titule Kraljice te je predala krunu i plašt novoizabranoj Kraljici uz poneki savjet, a novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju ključeve Grada predao je gradonačelnik Vojko Obersnel.