Ostalo 26. siječanj 2018.

Dvije tisuće maškarica nedjelju će prošetati Opatijom

Dvije tisuće maškarica nedjelju će prošetati Opatijom
Više od dvije tisuće malih maškara, raspoređenih u tridesetak grupa, pokazat će svoju kreativnost na 22. Dječjem karnevalskom korzu, što će se ove nedjelje održati u Opatiji.

Više od dvije tisuće malih maškara osvojit će ove nedjelje Opatiju i predstaviti svoje kreativne maske brojnim gledateljima okupljenima uz glavnu opatijsku ulicu, odnosno rutu kojom prolazi 22. Dječji karnevalski korzo, tradicionalna opatijska dječja maškarana povorka. Tridesetak grupa iz Opatije, Liburnije, Rijeke i okolice, Istre i drugih dijelova Hrvatske pokazat će kako stupaju patuljci, kako čaraju coprnice i coprnjaki, kako se igra šah, briškula i trešeta te kako izgledaju brojne druge kreacije iz dječje mašte.

Dječji karnevalski korzo u nedjelju, 28. siječnja, trajat će od 13 do 15 sati sa startom kod opatijske tržnice gdje će mališane ispratiti Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi, i ciljem na kupalištu Slatina gdje će ih dočekati Josip Krmpotić i mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić koja će svojim koncertom podsjetiti da “Život nije siv”. Tijekom povorke, djeca će se koreografijama predstaviti na još tri lokacije: ispred hotela Pariz, preko puta trgovine Tisak Media te kod TIC-a, na kojima će program voditi Ivan Dorian Molnar, Tomislav Škulj Tommy te Dražen Turina Šajeta. Po završetku povorke, male će maškare okrjepu pronaći u Njam Njam šatoru s krafnama koje su donacija Liburnia Riviera hotela, Hotela Adriatic i Radnika Opatija, a uz koje su manifestaciju pomogli i Ugostiteljska škola Opatija i Sava osiguranje. Na terasi hotela Milenij će biti i navijački kutak “HNK Rijeke” u sklopu kojeg će svi zainteresirani moći besplatno oslikati lice bojama popularnog kluba.

Večer prije malih maškara, zabavljat će se one velike. Subotu, 27. siječnja s početkom u 21 sat u Klubu Gervais održat će se drugi ovogodišnji maškarani tanac uz Duška Jeličića Duleta i Bonacu te goste iznenađenja, a ulaz na ovo veselo karnevalsko događanje sa zagarantiranim provodom je slobodan.

Vrhunac Karnevala u Opatiji očekuje se za tjedan dana, odnosno prvog vikenda u veljači, kada se održavaju tri velika pusna događanja: Maškarani klapski maraton u petak, 2. veljače, predstavit će vrsne vokaliste u “a capella” izvedbama poznatih karnevalskih pjesama, Lumberov maškarani tanac u subotu, 3. veljače na pozornici će spojiti Duleta i Bonacu s Kantridersima, a na plesnom podiju povezati brojne ljubitelje maškara. Veliko finale trodnevne karnevalske fešte bit će jubilarna 35. Balinjerada, otkačena utrka vozila na kugličnim ležajevima koja će se održati u nedjelju, 4. veljače, poslije koje će istom rutom proći povorka karnevalskih grupa, nakon čega će na plaži Slatina “Kukalku”, morsku verziju Alke odigrati Opatijski kukali.