Ostalo 20. srpanj 2016.

Fantastični ulični zabavljači na CrikvArtu 

Fantastični ulični zabavljači na CrikvArtu 
Pred Crikvenicom su najveseliji dani ovoga ljeta. CrikvArt- Festival uličnih zabavljača na dva će dana, petak i subotu, ulice, trgove i rivu u Crikvenici pretvoriti u pozornicu za vesele, luckaste i zanimljive ulične zabavljače.
 
Žongleri, muzičari, performeri, glumci, klaunovi, mađioničari, hodači na štulama, pantomimičari, ulični svirači i pjevači i razni drugi zabavljači očarat će male i velike posjetitelje svojim neformalnim načinom umjetničkog izražavanja i impresivnim vještinama. 
 
Topla i duhovita komunikacija s publikom nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a neki će čak nakratko postati i dio uzbudljivog programa te se zateći na pozornici.
 
Kreativna će se groznica proširiti i na posjetitelje, koji će moći sudjelovati na zanimljivim radionicama hulahupa i žongliranja ili ukrasiti lice zahvaljujući majstorima face paintinga. 
 
U centru Crikvenice će se oba dana od 19:00 do 23 i 30 održavati Art sajam, prepun zanimljivih i originalnih proizvoda, idealnih za poklon ili suvenir za uspomenu, a većina će izlagača održati i malu radionicu izrade svojih radova.
 
Manifestacija će započeti veselim otvorenjem u petak, 22. srpnja, u 20 sati na Trgu Stjepana Radića. Za početak će se posjetitelji zabavljati uz Kazališnu predstavu "Životinjsko carstvo" i nastupe "Jack Flash Show", "The Muljatovići", "Kesten i papaja Cirkus". Za sjajnu glazbenu pozadinu pobrinut će se ženski duo "Pinky and the Brain". 
 
Subotnji program počinje u 20 sati, a otvorit će ga "Spinus cirkus show". Slijede "Alex ulični show", "Cirkobalkana kabare", "Klaun Barabba show" i vatreni show Udruge "Razbibriga". 
 
Tijekom festivala će se na nekoliko lokacija u centru Crikvenice posjetitelji susretati s nesvakidašnjim i originalnim umjetnicima i zabavljačima, počevši od hodača na štulama, pantomimičara, živih kipova, i mađioničara. Tu su i nezaobilazni i legendarni klaunovi Zvekan i Barabba, klaun Rudi, lutak Beppo- stari i iskusni žongler, Štulocikl, "Kućni teatar Škripzikl" i brojni drugi, jednako sjajni i zanimljivi performeri.
 
CrikvArt ne poznaje granice, njegov je karakter međunarodan pa osim sjajnih domaćih snaga, dolaze i živi kipovi iz Makedonije, a Jack Flash je "potegao" čak iz daleke Australije.