Ostalo 4. kolovoz 2015.

Festival uličnih zabavljača

Festival uličnih zabavljača
Crikveničke će ulice, trgove i rive petak i subotu (7. i 8. kolovoza) preplaviti ulični zabavljači. U sklopu Festivala CrikvArt akrobati, žongleri, muzičari, performeri, glumci, klaunovi, mađioničari, hodači na štulama, pantomimičari, čovjek sapunica, ulični svirači i pjevači te ostali zabavljači očarat će male i velike posjetitelje svojim impresivnim vještinama. 

“Jedinstvena komunikacija s publikom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Neki će čak nakratko postati i dio uzbudljivog programa i zateći se na pozornici prije nego što se uopće stignu i snaći. Neobični i nesvakidašnji talenti izmamit će osmijeh na licu baš svakome prolazniku,” najavljuju organizatori.

Posjetitelji će moći sudjelovati na zanimljivim radionicama hulahopa, žongliranja, quillinga ili origamija, a u centru Crikvenice će se oba dana, od 19 do 23 sata, održavati i Art sajam, na kojemu će izlagači predstaviti zanimljive i originalne proizvode.

Manifestacija će započeti u petak, u 9 ujutro, na rivi u Crikvenici, dječjom likovnom radionicom „CrikvArt“. Otvorenje ovogodišnjega CrikvArta na rasporedu je u 20 sati na Trgu Stjepana Radića, kojim će prodefilirati zanimljivi štulaši iz Istre. Nakon toga slijedi mađioničarska predstava „Pjevam, sviram, čarobiram“. U 21 h počinje cirkuski show klaunova Kestena i Papaje, a nakon njih će Tontorino prikazati žongliranje loptama i čunjevima, vožnju monocikla i vatreno žongliranje. Veseli ansambl "Holloenek Hungarica" svojom će dinamičnom glazbom dodatno uljepšati program. Večer će završiti zanimljivom cirkuskom fantazijom „Tissu“, a prikazat će je dvoje akrobata uz pratnju benda, koji izvodi, funk, latino i jazz.

Subota navečer, rezervirana je za predstavu „Mrav, mrav, mrav i cvrčak“, koja otvara program u 20 sati. Nakon toga slijedi “Clown Barabba Show“ pa “The Muljatovichi”, ulični show kabaretskog karaktera, koji uključuje žongliranje, akrobaciju, klauneriju i interakciju s publikom. A nakon što završi vatreni show Udruge “Razbibriga“, na scenu stupaju Ljerko i Zvekan, „muzički duo za vrtove, otoke i planine“, uz čiji će fenomenalni kućni teatar zabava potrajati do kasno u noć.

Izvor: TZG Crikvenica