Ostalo 26. srpanj 2019.

Hal i Staraj sjajnim nastupom u Klani najavili "JRBF"

Hal i Staraj sjajnim nastupom u Klani najavili "JRBF"

Zagrijavanje za večerašnje otvorenje Jerry Ricks Blues Festivala obilježila fantastična atmosfera i odličan odaziv publike sinoć u Klani.

Inspirativan ambijent Gradine bio je izvrsna kulisa sinoćnjeg programa “Intro to the festival” čime je obilježeno otvaranje premijernog Jerry Ricks Blues Festivala. 

Brojna publika pristigla iz svih krajeva naše regije nije propustila podržati pretpremijeru festivala koji je nastao fuzioniranjem Kastav blues festivala i Opatija riviera blues festivala. 

Čast da otvore ovogodišnje “bluziranje” pripala je umjetničkim voditeljima festivala Damiru Haliliću Halu i Riccardu Staraju, koji je nastupio sa svojim Midnight blues bandom. 


Raznolikost stilova unutar zadane forme bluesa i ovog puta bili su pun pogodak, a Halov fingerstyle odlično je nadogradio Starajev blues- rock priuštivši publici nadahnute i energične izvedbe. 

Glazbeni uvod u Festival napravio je Hal, nakon čega su publiku pozdravile Željka Šarčević Grgić, načelnica općine Klana i Ivana Marinčić iz Multimedijalnog centra Klana. 

Osim odlične svirke, Hal je publici otkrio i brojne detalje iz povijesti bluesa koje su dodatno začinile njegov nastup, a virtuozna svirka bila je popraćena video projekcijama Igora Modrića. 

Drugi dio večeri pripao je draškom pjesniku, načelniku i umjetničkom voditelju festivala, Riccardu Staraju koji se publici predstavio izvrsnim blues- rock repertoarom te video artom za koji je bio zaslužan Cyborgix 4E75. Uz Starajeve autorske pjesme publika je imala prilike uživati i u brojnim obradama blues klasika. 


Nastup obilježen čvrstom svirkom za koju je bio zadužen band u sastavu Jure Prša (bas gitara), Josip Rubinić (truba), Marko Sedlak (gitara), Luka Čargonja (bubanj) i Mauro Staraj (klavijatura) dodatno je apostrofirala Starajeva ekspresija i sugestivna interpretacija koja je publiku na Gradini držala do posljednje odsvirane note klasika "Sweet home Chicago", pjesme kojom je i okončana jučerašnja pretpremijera. Po završetku koncerta Hal i Staraj nisu skrivali zadovoljstvo kako je protekla prva od 11 večeri ovogodišnjeg festivala. Za kraj dodajmo da će se veliko otvorenje Festivala održati večeras, 26. srpnja na draškoj rivi, a nastupit će Adrian Byron Burns i Telefon blues band te Supercover band koji će se predstaviti s The Blues Brothers Projectom.