Ostalo 27. studeni 2014.

Humanitarna akcija Kanala Ri

Humanitarna akcija Kanala Ri
Poznata lica Rijeke ove će subote(29. studenog), u Boćarskom Domu na Hrastenici, boćati za Socijalnu samoposlugu, a sve u organizaciji Kanala Ri, koji slavi 15. rođendan. 

“Osim koncertom 5. prosinca u Dvorani Mladosti rođendan smo željeli proslaviti i na jedan intimniji način. Ideja je potekla iz redakcije koju su svi podržali. Umjesto klasične proslave ili domjenka odlučili smo se za humanitarnu akciju. Isto ćemo se družiti i zabaviti ,a pomoći ćemo onima kojima je to najpotrebnije. Za Socijalnu samoposlugu odlučili smo se jer smo sigurni da će putem nje pomoć stići onima kojima najviše treba. Hvala svima koji su se odazvali i što su se rado odazvali, poziv svima da dođu u subotu u Boćarski dom Hrastenica, druže se, zabave i na taj način nekome uvesele Blagdane,” poručila je Lidija Šušak, jedna od organizatorica akcije.

“Osim humanitarne akcije u subotu na Čavlima centralna proslava rođendana je 5. prosinca na koncertu u Dvorani Mladosti, nastupaju Jinxi, Elemental, i Let 3. Koncert počinje u 21 sat.  Ove godine imamo nekoliko novina u programu, odnedavno emitiramo program od 0 do 24 sata. Imamo i  novu web stranicu www.kanal-ri.hr,  a možete nas potražiti i na društvenim mrežama, na facebooku, twitteru, google+,” najavila je glavna urednica Kanala Ri, Ljiljana Vidmar Erjavac.

Uz humanitarni boćarski turnir riječki novinari i političari snage će odmjeriti na Otvorenom prvenstvu Rijeke u briškuli i trešeti. 

Do sada prijavljene su prijavljeni: riječki Olimpijci, bivši djelatnici Kanala Ri, ekipa RTL-a, ekipa Nove tv, ekipa riječkih radija, fotografi, novinari pisanih medija, ekipa liječnika, načelnika/gradonačelnika, rukometaši Zameta, ekipa Primorsko goranske županije, ekipa Grada Rijeke, ekipa Armade, ekipa direktora turističkih zajednica, ekipa pjevača, ekipa glasnogovornici. Prijave se primaju i uoči početka oba turnira.

Nakon turnira svi su pozvani na humanitarni gulaš Grobničkih Dondolaša i palentu Udruge Palentar. 

“Grobnički dondolaši rado se odazivaju na humanitarne akcije. I sami smo odradili jednu akciju za Socijalnu samoposlugu i na raspolaganju smo i za ubuduće. Pripremat ćemo klasičan gulaš od 40 kg mesa, miješano meso, govedina i divljač. Grobnička udruga Palnetar zadužena je za grobničku palentu, pripremit će 50 kg palente, koja će ići uz gulaš,” rekao je predsjednik Grobničkih dondolaša, Saša Jovandić.

Volonteri Socijalne samoposluge prikupljat će dobrovoljne priloge za Socijalnu samoposlugu, prihod od kotizacije za oba turnira također je namijenjen Socijalnoj samoposluzi.

“Imamo jako puno korisnika, oko 2500 osoba. Izdali smo 1200 iskaznica, u prosjeku mjesečno izdamo 1000 paketa i naravno da nam je svaka pomoć dobrodošla. Ja se zahvaljujem Kanalu Ri što je svoj rođendan odlučio proslaviti na humanitarni način, jer obično kada se slavi, zaboravi se na male ljude, na one kojima treba. Zato nam ova akcija puno znači, jako nas veseli što ćemo ljude za Božićne blagdane  moći razveseliti sa većim paketom i pružiti im bolju pomoć,” poručila je Nela Puljić iz Socijalne samoposluge.

Pokrovitelji akcije su Općina Čavle, Grobnički dondolaši i Udruga Palentar.