Ostalo 9. ožujak 2017.

Iskoristite ožujak za buđenje uma, duha i tijela

Iskoristite ožujak za buđenje uma, duha i tijela
U manifestaciji “Ožujak- Oaza wellnessa” sudjeluje sedamnaest wellness & spa centara, poliklinika i zdravstvenih institucija koji su pripremili posebne programe i pogodnosti, a centralno događanje održat će se ove subote, (11.03.) u Villi Angiolini.

Spoj jedinstvene mješavine morske i planinske klime, izvrsnost u zdravstvenom turizmu te status kraljevskog lječilišta dug 128 godina omogućili su Opatiji poziciju jedne od ključnih wellness destinacija u regiji. Posebna prilika posjetiteljima za isprobavanje opatijske ponude pruža se u ožujku zahvaljujući cijelo mjesečnoj manifestaciji “Oaza wellnessa”, koja predstavlja suvremenu ponudu brojnih wellness & spa centara, tradicionalne, moderne i egzotične zdravstvene usluge, kao i brojne aktivnosti osmišljene s namjerom buđenja uma, duha i tijela nakon.

U ovogodišnju manifestaciju “Ožujak- oaza wellnessa” uključeno je sedamnaest wellness & spa centara, poliklinika i zdravstvenih institucija iz Opatije i Rijeke, koje su za posjetitelje pripremili posebne pogodnosti, popuste te promotivne aktivnosti.
 
Dan otvorenih vrata u Vili Angiolini

Ove subote održat će se Dan otvorenih vrata zdravlja i wellnessa u Villi Angiolini, uz stručna predavanja, koja TZ grada Opatija organizira u suradnji s Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera, o svjetskim wellness trendovima, suvremenim tretmanima i tehnikama, ali i aktivne programe poput sportske rekreacije i šetnji lungomarem. 
 
Outdoor dan u Parku prirode Učka

Tjedan dana kasnije, u subotu (18.03), održat će se lani odlično prihvaćen Outdoor dan u Parku prirode Učka. Opatijska turistička zajednica u suradnji  JU “Park Prirode Učka”, Klubom za sportsku rekreaciju “Gorovo” i Planinarskim društvom “Opatija”, predstavit će uzbudljivi koloplet iskustava i doživljaja koje nudi najviša kvarnerska planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine. Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje staza i poznatih atrakcija poput fontane Voda Josipa II. i čudesne Vele drage te trekkinga uz stručnu pratnju, posebnost ovog događanja bit će i dvosatna ruta upoznavanja Učke električnim biciklima. Svi programi su potpuno besplatni, uz osiguran prijevoz za goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju, kao i povratak s Učke za sudionike.

Ideja ove manifestacije temeljena je na dugoj povijesti Opatije kao lječilišne destinacije i suvremenim dostignućima zdravstvenih ustanova i wellness centara kao nadogradnji te stoljetne tradicije, vezane uz 4. ožujak 1889. godine kada je Opatija proglašena službenim kraljevskim klimatskim lječilištem. Više informacija na www.visitOpatija.com.