Ostalo 19. siječanj 2018.

Iva Ciceran nova kraljica Riječkog karnevala

Iva Ciceran nova kraljica Riječkog karnevala
Napeto nadmetanje između osam kandidatkinja za "zlatni plašt" završilo je najveselije za jednu djevojku-  Ivu Ciceran iz K.U. "Vavek parićani", koja je večeras postala 23. po redu Kraljica Riječkog karnevala.

Maškare i ljubitelji karnevala objeručke su prihvatili svoju novu "vladaricu", kao i ključ Grada koje im je zamjenik gradonačelnika predao na čuvanje na sljedećih mjesec dana. Riječki karneval sada i službeno može započeti.
 
Kandidatkinje su, kao i svake godine do sada, morale pokazati poznavanje karnevalske tradicije, šarm i duhovitost, plesno i glazbeno umijeće, a nakon Ive najbolje u tome su bile Ivana Rubeša iz karnevalske grupe "Zijat, sost, tancat i pit" iz Matulja, koja je proglašena prvom pratiljom te druga Teodora Jardas iz riječke karnevalske udruge "Stare gedore". 
 
Nezaobilazni karnevalski voditeljski  dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin glatko su proveli brojnu publiku kroz večer, a za glazbeni dio  zabave pobrinuli su se Mauro Staraj & La Banda i Alen Vitasović. Posebno su atraktivne bile prateće grupe kandidatkinja, koje su se uz podršku potencijalnim kraljicama, borile za naslov najkarnevalskije prateće skupine, što je na kraju pošlo za rukom grupi nove kraljice- "Vavek parićani", s maskom "Despacito", pa je slavlje bilo dvostruko.


Karnevalski žiri je radio u sljedećem sastavu: Elaie Filipović, Kraljica Riječkog karnevala 2017., Valentina Jugo, predstavnica Erste banke, Branka Renko-Silov, tajnica udruge FECC Hrvatska, Karmen Brnić, članica upravnog odbora Riječke udruge karnevalista i vođa karnevalske udruge Siti i pijani, Davor Ćuška, predstavnik Vargona, Robert Stanić, predstavnik Jamnice i Ivan Blažević, predstavnik Renault Adria P.A. Škurinje.

Nova Kraljica je uz mnoštvo poklona ove godine dobila i posebno dizajnirani poklon od Zlatarne Grabušić- srebrni privjesak Morčić na ogrlici.
 
Kraljica Riječkog karnevala 2017. Elaie Filipović predala je krunu i plašt svojoj nasljednici, a zamjenik gradonačelnika Marko Filipović ključ Grada novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju, koji će ga za vrijeme trajanja karnevala čuvati i truditi se da u tih mjesec dana bude čim zabavnije i maškaranije i da svatko može biti baš ono što želi. Čeka nas još puno plesanja, pjevanja, bordanja uz more, pohođenja koncerata i partyja, a tu su i Maškarani auto-rally Pariz- Bakar, Dječja i Međunarodna riječka karnevalska povorka.