Ostalo 5. lipanj 2023. Izvor: PGŽ

Izvrsni turistički rezultati na području PGŽ

Izvrsni turistički rezultati na području PGŽ
Na području Primorsko-goranske županije izvrsni turistički rezultati, ostvareno 25 posto više noćenja od svibnja prošle godine

Na području Primorsko-goranske županije u svibnju je ostvareno više od 880 tisuća noćenja, što je 25 posto više od svibnja prošle godine dok je od siječnja do svibnja ostvareno 1,8 milijuna noćenja što je porast od 20 posto u usporedbi s 2022. godinom, istaknuo je na redovitom susretu s novinarima župan Zlatko Komadina dodavši da nastavi li se ovim tempom, PGŽ čeka rekordna turistička sezona. U nastavku je izvijestio o pojačanom angažmanu službi sigurnosti i zdravstva tijekom ljetne sezone.

U planu je organizacija turističkih ambulanti na devet lokacija na kojima su bile uspostavljene 2022. godine, a to su: Crikvenica, Krk, Njivice, Opatija, Mali Lošinj, Martinšćica, Nerezine, Cres i Rab. Pored navedenog, Općina Baška je uspostavila turističku ambulantu koja je već počela s radom.


Tijekom ljetne sezone postoji i plan pojačanja dostupnosti Hitne medicinske službe kroz zapošljavanje dodatna četiri liječnika za Ispostavu Krk. Planirano je od 15. lipnja do 15. rujna timu T2 na Krku (medicinska sestra/medicinski tehničar i vozač) pridružiti liječnika. Plan je zaposliti dodatno dvije medicinske sestre/medicinska tehničara i dva vozača za Rijeku u ljetnom periodu kako bi imali osiguran tim T2 koji bi, osim za Rijeku, bio ispomoć i za druge, posebno otočne ispostave. Za potrebe provođenja hitne medicine na državnim cestama ozlijeđenih i oboljelih osoba na području Republike Hrvatske HZZO će osigurati sredstva za osiguranje dodatnog tima T1 u Ispostavi Crikvenica. Na otoku Cresu raspisan je natječaj za jednog liječnika i jednu medicinsku sestru/medicinskog tehničara za povećanje zdravstvene skrbi. S obzirom na nedostatak zdravstvenog kadra, župan je istaknuo da se očekuje se da će se javiti mladi liječnici nakon polaganja diplomskog ispita.

PU primorsko-goranska i ove je turističke sezone od Ravnateljstva policije MUP-a RH zatražila ispomoć u policijskim službenicima iz PU u unutrašnjosti. Uz to, u sklopu MUP-ova projekta “Sigurna turistička destinacija”, tijekom ljetnih mjeseci očekuje se dolazak određenog broja policijskih službenika iz Slovačke, Slovenije, Poljske, Bavarske i Donje Saske, a koji će biti raspoređeni u policijske postaje na moru. Također, u suradnji s Društvom CK PGŽ-a, dosad je 168 policijskih službenika osposobljeno za pružanje prve pomoći.