Ostalo 23. srpanj 2015.

Jadranovo slavi sv. Jakova

Jadranovo slavi sv. Jakova
U Jadranovu se održava "Jakovlja 2015.", manifestacija kojom malo primorsko mjesto svake godine slavi svoga zaštitnika, svetoga Jakova. Organizatori su pripremili bogat program; zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera. 
 
Nakon što su je prošloga tjedna pjesmom otvorile izvrsne djevojke iz grupe "Yamas", Muzej Grada Crikvenice predstavio "Kućicu od ribari ", novi kulturni sadržaj u mjestu, a spretni veslači odmjerili snage na “Jakovarskim veslima”, došlo je vrijeme za nastavak. Tako će posjetitelji u petak, 24. srpnja, uživati u predstavi  "Romanca o tri ljubavi ", koja počinje u 21 h na rivi Mulina.
 
Središnji dio proslave odvija se na sam dan obilježavanja svetoga Jakova, u subotu, 25. srpnja. Toga dana u 9 sati na boćalištu "Sveti Jakov" počinje Tradicionalni boćarski međunarodni turnir "Jakovlja 2015.". U 9 sati s Rive Muline kreće tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova po mjestu, nakon čega će se održati svečana sveta misa ispred crkve Sv. Jakova, koju predvodi mladomisnik Krčke biskupije, vlč. Franko Markulić.
 
Večernji dio odgođen
 
Nažalost, zbog najavljenog lošeg vremena, večernja fešta u uvali Grabrova, povodom blagdana sv. Jakova, odgođena je za 01.08. Za sjajnu zabavu će se pobrinuti grupa "Trend", Mauro Staraj i "La Banda". Osim toga, posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda te ponoćni vatromet. 
 
“Posjetite Jadranovo, uživajte u opuštenom ozračju prekrasne prirode, opustite se i zabavite. Veselimo se vašem dolasku,” poručuju organizatori. 
 
Izvor: TZG Crikvenice