Ostalo 9. listopad 2016.

Lovran, Liganj i Dobreć u znaku Maruna

Lovran, Liganj i Dobreć u znaku Maruna
Vikend na Liburniji obilježilo je otvorenje najpoznatije lovranske manifestacije- 43. Marunade. Popularna gastro priredba i ove će godine privući mnoštvo domaćih i stranih posjetitelja.

Svečanom otvorenju ovogodišnje Marunade prisustvovali su i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić te zamjenik župana Marko Boras Mandić.

“Posebno me veseli biti prisutan i ove godine otvorenju jedne od najprepoznatljivije gastro, ali i kulturne manifestacije na Kvarneru. Svake godine rado dolazim u Lovran, a siguran sam da će i ove godine posjetitelji uživati u Marunadi", rekao je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Čast otvorenja ovogodišnje Marunade pripala je zamjeniku župana Boras Mandiću koji je poželio organizatorima još barem 300 godina ove prelijepe manifestacije. 

Načelnik Općine Lovran Alan Sanković istaknuo je kako je zaista ponosan biti na čelu općine koja baštini ovako posebnu tradiciju. 

“Marunadu svake godine posjeti sve veći broj ljudi na što smo izrazito ponosni, no to nas ujedno i obvezuje da, prilikom stvaranja ponude, uvijek idemo stepenicu više,” rekao je Sanković.

Uz glazbeno- zabavni program posjetitelji su uživali u bogatoj i raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i slatkih poslastica od maruna među kojima se za svakog posjetitelja našlo ponešto čemu su i svjedočila sretna i dobro raspoložena lica.

Nakon svečanog otvorenja Marunada se preselila u Liganj, kojem je pripala čast da bude prvi domaćin ovogodišnje manifestacije.

Sljedeći vikend Marunada se održava u Dobreću, a treći, ujedno i posljednji vikend, vraća se u Lovran, gdje će biti pripremljen cjelodnevni program folklora, nastup puhačkih orkestara te zabavne glazbe.

O prepoznatljivosti manifestacije te njenom značaju u kreiranju turističke ponude govori i činjenica da ju je poznati britanski dnevni list Guardian uvrstio među top 10 europskih gastronomskih festivala tijekom jeseni.

Detaljni program događanja donosimo u našoj galeriji. 


Foto: arhiva
Izvor: PGŽ