Ostalo 20. siječanj 2023. Izvor: TZG Rijeka

Maja Babin nova kraljica- Škrljevčani 'najkarnevalskiji'

Maja Babin nova kraljica- Škrljevčani 'najkarnevalskiji'
Maja Babin iz karnevalske skupine “Draške maškare” nova je kraljica Riječkog karnevala. Prva pratilja je Laura Božović iz karnevalske skupine “Škrljevske maškari”, koje su osvojile nagradu za 'najkarnevalskiji' nastup. Druga pratilja je Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine “Zijat, sost, tancat i pit”.

Jubilarni četrdeseti po redu Riječki karneval večeras je u Dvorani mladosti okrunio svoju novu kraljicu. Maja Babin, iz karnevalske skupine Draške maškare, zagrnula se zlatnim plaštem i zajedno s Meštrom Sandijem preuzela ključ Grada te označila početak vladavine maškara, koje će trajati četiri tjedna, sve do Međunarodne karnevalske povorke 19. veljače.

Na ovogodišnjem Izboru kraljice Riječkog karnevala snage je odmjerilo sedam kandidatkinja. Kao kandidatkinju koja se najviše iskazala svojim plesnim, glazbenim i maškaranim umijećem žiri je odabrao Maju Babin, a u stopu su je pratile prva pratilja Laura Božović iz karnevalske skupine “Škrljevske maškari” i druga pratilja Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine “Zijat, sost, tancat i pit”.


Kako bi kandidatkinja zasjala u najboljem mogućem svjetlu pomogla je i njezina karnevalska grupa, a ovogodišnja grupa koja je briljirala i osvojila nagradu za 'najkarnevalskiji' nastup je “Škrljevske maškari”.

Tijekom večeri za izvrsnu atmosferu pobrinuo se već uvježbani i šaljivi voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, uvijek dobro raspoložen Šajeta, a maškarani DJ D.G. puštao je najbolje karnevalske i poznate pjesme.


Dora Pilepić, najdugovječnija Kraljica Riječkog karnevala, nakon tri godine predala je krunu i zlatni plašt svojoj nasljednici, a gradonačelnik Marko Filipović predao je ključ grada Meštru Sandiju i time označio početak vladavine maškara.