Ostalo 30. svibanj 2023. V.V., foto: Marino Klement

“Na Palade- kanat i štorije Eurosonga” u Crikvenici

 “Na Palade- kanat i štorije Eurosonga” u Crikvenici
"Na Palade", festival koji tradicionalno označava početak ljeta u Crikvenici, ove će godine biti u znaku Eurosonga. Četvrto izdanje popularnog festivala nosi naziv "Na Palade- kanat i štorije Eurosonga" i okuplja sjajna glazbena imena.

U petak, 16. lipnja, s početkom u 21 sat, na Trgu Stjepana Radića, u ambijentu kakvog samo Crikvenica ima, na impozantnoj pozornici će zapjevati eminentna hrvatska glazbena imena koja će izvoditi domaće i strane skladbe, a koje su označile povijest Eurosonga. 


Nakon ovogodišnjeg izdanja u Liverpoolu i odlične hrvatske prezentacije, bit će to nastavak jedne posebne godine za hrvatsku glazbu te će se i u Crikvenici pjevati popularna "Mama ŠČ!". I ove godine ulaz na festival je besplatan.

Pod voditeljskom palicom sjajnog dvojca kojeg čine Uršula Tolj i Mario Lipovšek Battifiaca i uz pratnju vrhunskog Infinity Orchestra, uživo će popularne eurosongovske uspješnice izvoditi: Alen Đuras, Ivana Kindl, Damir Kedžo, Antonio Krištofić, Andrina Frleta, Martina Majerle, Veronika Kamenar, Mario Battifiaca, klape Luka i Tramuntana, a nastupit će i pobjednica Eurosonga- Emilija Kokić, koja je s grupom Riva slavila u Švicarskoj 1989. Bit će to idealna prilika podsjetiti se Eurosong uspješnica kao što su "Waterloo", "Nel blu dipinto di blu (Volare)", "Euphoria", "Wild Dance", "Marija Magdalena", "Lejla"...


"Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti 4. po redu festival Na Palade. Ove godine za temu imamo Eurosong, jedno od najinteresantnijih i najpraćenijih glazbenih natjecanja diljem svijeta. Jedanaest vrhunskih izvođača otpjevat će devetnaest hitova raznih ritmova, stilova i žanrova. Lanjski festival posjetilo je oko 2 500 ljudi među kojima i brojni turisti te mi je posebno drago što će nastupiti i dvije klape kao originalni, autohtoni hrvatski proizvod”, najavljuje umjetnički ravnatelj festivala Robert Grubišić.


“Tema Eurosonga je uvijek vrlo atraktivna, a pogotovo sada kada se je interes za Eurosong zbog nastupa Leta 3 još i povećao. Crikvenica i ove godine poziva na festival sve koji vole i uživaju u odličnoj glazbi. Drago mi je što je festival od samih početaka prihvatila i domaća i strana publika i sigurna sam da će se i ove godine za Na Palade tražiti stolica više. Naravno, i ove će godine dio ove sjajne večeri biti popularni Neven Barac, koji će kroz šaljive sekvence podsjećati na anegdote vezane za Eurosong, a pripremamo i još poneko iznenađenje”, poručuje direktorica festivala Marijana Biondić.

Večer za pamćenje održat će se u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i “Eko-Murvice".