Ostalo 2. veljača 2018.

Najluđa kolona nedjelju na cestama Rijeke i prstena

Najluđa kolona nedjelju na cestama Rijeke i prstena
Kolona “puknutih oktanaca” ove će nedjelje odvoziti svoju poznatu rutu od riječkog Pariza pa sve do Bakra, u sklopu tradicionalne manifestacije u kojoj Riječki karneval uspješno balansira sportski duh i čisto “karnevalsko ludilo”.

Maškarani auto rally “Pariz-Bakar” tradicionalna je manifestacija koja se još od 1990. godine neprekidno održava u organizaciji Autokluba Rijeka, kao parodija na svjetski poznati rally Pariz- Dakar, na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović, a od tada je prateća sportska manifestacija Riječkog karnevala.

Naš riječki maškarani rally jedinstvena je manifestacija te vrste u svijetu, jer utrku voze motorizirane maškare i svi sudionici- natjecatelji, njihova pratnja i suci moraju biti maskirani, a posebna su priča njihova prigodno dekorirana vozila.

Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatski auto karting saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu te posebnih ispita spretnosti- vožnje između čunjeva na poligonu.


Ispiti spretnosti u Kostreni i Bakru

Ovogodišnji rally 4. veljače kreće s riječkog Pariza u 10.05 sati, na Korzu će se pokazati oko 10.30 sati, nakon čega moto-povorka kreće na daljnje izazove prema Kostreni i Bakru, gdje se oko 11:30 i 12:45 voze dva atraktivna ispita spretnosti.

U Bakru će se na samom kraju (oko 14:30) održati proglašenje najuspješnijih te dodjela nagrada uz tradicionalni zakusku i druženje.

Foto: arhiva