Ostalo 11. studeni 2018.

Nezaboravan Advent čeka posjetitelje ove zime u Opatiji

Nezaboravan Advent čeka posjetitelje ove zime u Opatiji
Romantičan i bajkovit, najljepši Advent uz more ispunit će Opatiju živom glazbom, jedinstvenom gastronomskom ponudom prigodnih specijaliteta te programima za sve uzraste.

Zima donosi poseban, romantičan ugođaj u Opatiju, kada snježne pahulje zaplešu nad morskim valovima, zrak ispune mirisi slatkih delicija, toplog čaja i kuhanog vina, a gradske ulice i parkove živa glazba i zanimljivi programi za sve uzraste.

Opatija je svoju turističku slavu izgradila kao jedno od najpoznatijih europskih zimovališta s tradicijom dugom 175 godina, koja je zbog svoje blage klime i ljekovitog zraka nekad privlačila najvišu aristokraciju, a danas brojne posjetitelje koji žele napraviti nešto dobro za sebe i uživati u opuštajućem iskustvu koje povezuje wellness i spa tretmane u renomiranim hotelima, vrhunsku gastronomiju nagrađivanih restorana i svakodnevna kulturna i zabavna događanja.


Advent u Opatiji, koji počinje paljenjem lampica na božićnom drvcu 30. studenog i traje do 13. siječnja, čini bajkovitu atmosferu zime uz more još posebnijom, jer najljepši Advent uz more blagdanskim duhom i raskošnim uređenjem osvaja svaki djelić grada. Uz programe koji će se odvijati u hotelima, restoranima i kavanama, adventska će događanja životom ispuniti i gradske ulice, trgove i parkove omiljena okupljališta Opatijaca i posjetitelja grada.

Djed Božićnjak na Učki i klizalište na Ljetnoj

Umjetnički paviljon Juraj Šporer s Parkom sv. Jakova postat će tijekom dana mjesto susreta djece s Djedom Božićnjakom, Orašarom i vilenjacima, a u večernjim satima mjesto za odličan provod uz nastupe vrhunskih rock, pop i jazz bendova, kao i autentičnu hrvatsku klapsku glazbu. Doživljaj posjetitelja obogatit će i prigodna ponuda blagdanskih gastronomskih specijaliteta i pića.


Ljetna pozornica, koju nazivaju najljepšom otvorenom scenom na Mediteranu, uz malo “Ledene čarolije” pretvorit će se u klizalište uz prigodan adventski sajam i program u večernjim satima vikendom, a gradska tržnica uz Advent na Mrkate povezat će gastronomsku ponudu sa zanimljivim programom. Šetalište iznad gradske plaže Slatina postat će pozornica za promociju i prodaju lokalnih autohtonih proizvoda s područja Opatije i opatijskog zaleđa te svečano paljenje velikih adventskih svijeća uz najveću opatijsku fontanu. Uz Opatiju, adventski će duh obuhvatiti i najvišu istarsku planinu Učku, na kojoj je smještena “zimska rezidencija” Djeda Božićnjaka u koju će se i ove godine od 14. do 16. prosinca vratiti kako bi se podružio s djecom i roditeljima.
Festival čokolde i trostruki doček

Program Adventa u Opatiji “zasladit” će tradicionalni Festival čokolade, koji se odvija za vikend od 7. do 9. prosinca i donosi spektakularne čokoladne kreacije najboljih europskih majstora uz degustacije, prodajni sajam, radionice i zanimljiv program. Vrhunac Najljepšeg Adventa uz more bit će “trostruki” doček Nove godine, koji će se odvijati na tri lokacije- na Ljetnoj pozornici gdje će, točno u podne, 2019. godinu prvi dočekati mališani te, u večernjim satima, pred Umjetničkim paviljonom te na gradskoj tržnici uz zabavan program uživo i najveći vatromet.


Uzbudljiv će u Opatiji biti i sam blagdan Nove godine, kada se, točno u podne, na terasi najstarijeg hrvatskog hotela Kvarner održava prigodna zdravica gradonačelnika gostima, kojima na poklon za dugo sjećanje na čarobnu opatijsku zimu ostaje posebno izrađena čaša za šampanjac.