Ostalo 1. veljača 2019.

“Noć muzeja” u riječkom prstenu

“Noć muzeja” u riječkom prstenu
“Noć muzeja”, manifestacija koja se paralelno odvija u više od stotinu hrvatskih gradova, održat će se i u riječkom prstenu- Kastvu, Kraljevici i Bakru. Ovogodišnja tema su "Muzeji- inovacije i digitalna budućnost”. 

U “Noć muzeja” 2019., čija je tema "Muzeji- inovacije i digitalna budućnost” uključit će se Posjetiteljski centar Kraljevica i Muzejska zbirka Kastavštine te hreljinska podružnica Udruge umirovljenika Bakar.

Posjetiteljski centar Kraljevica

Noć muzeja u kraljevičkom dvorcu Frankopan počinje večeras u 18:00, kada je u Posjetiteljskom centru Kraljevica na rasporedu prilagođena interpretacija stalnog postava “Frankopani iz dječjeg kutka” i edukativni film.

Od 19:00 na redu je Kviz o Frankopanima za male i velike. Za sudjelovanje je potrebno prisustvovati interpretaciji stalnog postava i prikazu edukativnog filma te posjedovati mobitel ili tablet, a najboljem sudioniku osigurana je simbolična frankopanska nagrada.

U 20:00 na rasporedu je “Ja, Frankopan”, kreativna radionica za djecu, a u 22:00 “Priča o Frankopanima”, interpretacija Kulturne rute Putovima Frankopana i edukativni film. Ulaz je besplatan.

Muzejska zbirka Kastavštine

U Noć muzeja 2019. uključit će se i Muzejska zbirka Kastavštine, gdje program počinje u 18:30, kada je na redu nastup učenika glazbenog odjeljenja Osnovne škole Milan Brozović Kastav, pod vodstvom Tajane Dukić.

U 19:15 održat će se predavanje kustosa Marka Badurine- “Iza kulisa muzeja”, a u 20:00 predstavljane idealnog rješenja novog stalnog postava Zbirke, dizajnera Sanjina Kunića. 

Prikazivanje dokumentarnim filmom “Ferali”, o životu i običajima Kastavštine, autora Damira Sroka, na rasporedu je u 21:00.

Udruga umirovljenika Bakar

Hreljinska Podružnica udruge umirovljenika Bakar u Noći muzeja 2019. organizira izložbu “Kako smo ušli u digitalno doba”. Otvorenje izložbe je u 17:00, a moći će se razgledati sve do 22:00 te sutra od 15:00 do 17:00.

Komentari