Ostalo 25. siječanj 2018.

Ove subote karnevalski pomladak osvaja Korzo

Ove subote karnevalski pomladak osvaja Korzo
Subota, 27. siječnja, dan je kad će stariji stati sa strane i dopustiti najmlađima da ih poduče kako se zabavlja. Korzo će taj dan biti velika učionica na otvorenom, predmet Dječja karnevalska povorka, a učit će se pjesmi, plesu, maskiranju u tisuće likova iz mašte, začinjeno s rijekom dječje kreativnosti i veselja.

Dječju karnevalsku povorku najavila je Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke. Povorka kreće u 13 sati, a u ovoj veseloj i šarenoj gusjenici sudjelovat će više od 4.600 djece u 67 karnevalskih grupa vrtićke i osnovnoškolske dobi. Prije početka povorke prisutne će zagrijati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice na pozornici na Korzu, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje. Uz novu Kraljicu Riječkog karnevala Ivu Ciceran te Meštra Tonija, povorku će predvoditi i novi mali vladari Riječkog karnevala- princ Mateo Radaljac i princeza Paola Juranić, te njihovi pratitelji Ivano Šiljac, Elena Kolić, Moreno Zejnić i Nina Draženović.
 
Na čelu povorke Princ Mateo i princeza Paola

Povorka će se kretati rutom od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Ex port Delte. Kroz program će nas pratiti voditelji na 3 pozornice duž trase- Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Davor Jurkotić na Korzu, Robert Ivanović na Jelačićevom trgu i Sandra Radiković na 4. pozornici u Ex port Delti.

Za sve koji će ovu subotu doći na Korzo podržati i uživati u kreacijama malih nasljednika Riječkog karnevala, na niz će punktova po centru grada biti organizirano oslikavanje lica, a svi koji ne mogu taj dan doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTubeu.
 
Brojna prateća događanja do kraja siječnja

Najavljeni su i ostali programi Riječkog karnevala do kraja siječnja- u petak 26. siječnja KU Pom- F- Ri u dvorištu Pomorskog fakulteta diže pusta Riječkog karnevala s početkom u 13 sati, od 19 sati najmlađi plešu u Zabavnom parku Zvrk na Maškaranom petku ZVRK1 gdje će se birati i nagrađivati najbolje maske, a ponovno se pleše i u Pašcu na Maškaranim tancima od 21 sat. Pusni tanci va Zamete kreću u subotu 27. siječnja u Domu Zamet od 21 sat, a u nedjelju 28. siječnja održavaju se dvije dječje redute – od 15 sati na Pašcu u Domu Pašac i od 16 sati u Domu Zamet. HNK Ivana pl. Zajca u sklopu svog Kazališnog vrtuljka nudi balet “Ivica i Marica” 26., 27., 29. i 30. siječnja. Tower Center Rijeka poziva na svoje “Karnevalske radosti u Hoću knjigu”, koje će se sastojati od brojnih karnevalskih radionica, predavanja o cosplayu, prigodnih promocija knjiga te jedne neodoljive retro chic revije odjeće. Prva na rasporedu je radionica oslikavanja lica 27. siječnja 10 sati. Tijekom Karnevala  u izlozima Grada Rijeke (Korzo 16) svakodnevno se može pogledati izložba skulptura Tonya Ambrozicha “Zvončari”.
 
Subotu Jelena Rozga

Ex port Delta i ove je godine glavni koncertni centar uz Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, a što nas sve očekuje na njenoj pozornici najavila je Darija Šetula iz agencije Promocija. Sezona koncerata koja je već počela prošlog vikenda koncertom popularnog Jole, nastavlja se s još jednom dragom gošćom- Jelenom Rozgom koja će nastupiti u subotu 27. siječnja od 21 sat.

U veljači nas očekuje veliki Carnival DJ Session uz headlinera DJ Kevina Saundersona 3. veljače, grupe Vigor i Night Express 10. veljače, a karnevalsku Ex port Deltu zatvara velika završna zabava 11. veljače koja kreće već od 14 sati i traje do kasno u noć. Ulaz na Carnival DJ Session i završnu zabavu je besplatan, a ulaznice za Jelenu Rozgu (30 kn pretprodaja, a 40 kn na dan koncerta) i koncert grupa Vigor i Night Express (20 kn pretprodaja, a 30 kn na dan koncerta) mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Ex port Deltu na dane koncerata.