Ostalo 6. svibanj 2022. Izvor: TZG Rijeka, foto: Ri Prsten

Počinje odbrojavanje do najluđeg vikenda u 2022. 

Počinje odbrojavanje do najluđeg vikenda u 2022. 
Prijave su zaključene, tisuće maski se priprema za izvanredno ljetno predstavljanje i kreće odbrojavanje do početka izvanredne karnevalske povorke Riječkog karnevala, koja će se ove godine održati 18. lipnja.

Karnevalska tradicija jedinstveni su običaji Kvarnera već više od pet stoljeća i Riječki karneval je na temeljima te tradicije najveći događaj i top događaj hrvatskog turizma koji prezentira tu našu višestoljetnu jedinstvenost po kojoj smo poznati u cijelom svijetu. 


Nažalost, uslijed nesigurne situacije tijekom siječnja i veljače uzrokovane pandemijom, Riječki karneval je bio i ove godine primoran prilagoditi se situaciji tako će nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, ove godine održati se u ljetnom izvanrednom izdanju. Riječki karneval vraća se već sljedeće godine u svoj tradicionalni termin kojim zaključujemo naše svjetski poznato “riječko peto godišnje doba”, no ove godine uživat ćemo u ljetnom izvanrednom i prilagođenom obliku povorke. 

Ne samo da će se brojne maske tradicionalno predstaviti na Korzu brojnim gostima Riječkog karnevala, već će i uvod ove godine biti tradicionalno na našim najmlađima koji nam prethode te će se Dječja karnevalska povorka održati 4. lipnja.
 

Brojne grupe najavile su svoj dolazak i već vrijedno osmišljavaju i pripremaju maske s ljetnim elementima i vježbaju bogatu koreografiju kojom će sebe i svoju tradiciju predstaviti brojnim posjetiteljima ili na naš primorski jedinstveni satirični način prikazati aktualnosti iz brojnih dnevnih događanja.

“Ako zamišljate svoj produženi vikend kao najluđi vikend koji možete provesti ove godine, dođite u Rijeku i budite dio najluđeg vikend koji će obilježiti ovu godinu. Pripremaju se brojni programi s puno iznenađenja na nekoliko lokacija. Ne samo da će vas vaš alter ego iznenaditi nego će vas i povesti na brojne koncerte i programe koji će se održati u najluđem riječkom vikendu ove godine u cijelom centru grada, na riječkim trgovima i poznatim okupljalištima”, pozivaju organizatori.  


Ali ovogodišnji termin izvanredan je i radi prilike koja će se ponuditi na desecima tisuća turista koji će tih dana boraviti u Rijeci i na Kvarneru te uživati u osmišljenim kreacijama i tradicijskim maskama. Izvanredna karnevalska povorka Riječkog karnevala ove godine, 18. lipnja, ima jedinstvenu priliku prezentirati svoju tradiciju i običaje još većem broju posjetitelja i turista i time ih pozvati na sljedeće izdanje u svojem višestoljetnom terminu.

 
Created with QuizWiz