Ostalo 16. siječanj 2019.

Riječki karneval uskoro će dobiti novu kraljicu

Riječki karneval uskoro će dobiti novu kraljicu
Riječki karneval ovih će dana dobiti dvadeset i četvrtu kraljicu, a maškare će preuzeti ključ Grada. Tradicionalna uvodna priredba Riječkog karnevala- Izbor kraljice i primopredaja ključa Grada održat će se  18. siječnja, s početkom u 20 sati, u Dvorani mladosti

Tehnički realizator Izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada, Vjeko Alilović, u društvu devet kandidatkinja za “zlatni plašt”, najavio je što nas sve očekuje ovaj petak u Dvorani mladosti. Već uigrani voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, vodit će nas kroz bogati zabavni program tijekom cijele večeri. Za dobar štimung pobrinut će se Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy.

Ovogodišnje kandidatkinje, u pratnji svojih karnevalskih grupa, odmjerit će snage i uzeti titulu one najšarmantnije i pritom se pobrinuti da sve posjetitelje jako dobro zabave. Kako bi dobila “zlatni plašt” buduća kraljica mora brojnoj publici dokazati svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se mora iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem.

Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su: Patricia Vlastelin (Zijat, sost, tancat i pit” Matulji), Mia Hodak (Udruga “Halubajke” Viškovo), Dajana Jurčić (Mesopustari Kraljevice), Lucija Kovačević (“Kunpanija z Halubja” Viškovo), Franka Medarić (K.U. “Vežgani” Cres), Peér Bilobrk (K.G “Špažićari” Kostrena), Nevia Stanić (K.U. “Vavek parićani” Matulji), Manuela Smoljan (K.U. (Pom- F- Ri” Rijeka) i Nikol Marelja- Bošnjak (Mesopusna kumpanija Grad Grobnik).


Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tijekom riječkog petog godišnjeg doba Grad će dobiti i potpuno novu vlast. Glavnu ulogu u primopredaji ključa Grada imat će zamjenik gradonačelnika  Marko Filipović koji će s punim povjerenjem ključ Grada Rijeke prepustiti Meštru Toniju i maškarama sve do 3. ožujka. Nakon predaje vlasti i krunidbe nove Kraljice, fešta u Dvorani mladosti se nastavlja uz Plesnu grupu Flame i DJ Tommy- a.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po cijeni od 25,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.