Ostalo 2. kolovoz 2017.

Rujevica "gori", Rijeka izbacila Salzburg

Rujevica "gori", Rijeka izbacila Salzburg
Nogometaši Rijeke na prepunoj su Rujevici, u 3. pretkolu Lige prvaka, protiv austrijskog Salzburga, napravili veliki korak prema Ligi prvaka. Nakon što je prva utakmica, odigrana u Salzburgu, završila 1:1, Riječani su na Rujevici izborili velikih 0:0 i došli na korak do nogometnog raja. 

Sjajna atmosfera na uzavreloj Rujevici. Nogometaši Rijeke, u drugom susretu 3. pretkola Lige prvaka, što se igrao pred više od osam tisuća gledatelja, dominirali su nad Salzburgom u prvom dijelu. No, terensku nadmoć Riječani nisu uspjeli okruniti pogotkom. Opasnim gostima, koji su stalno prijetili iz protunapada, u 34. minuti opravdano je poništen pogodak, što ga je Dabbur postigao iz zaleđa. 

U nastavku kao da se ponavlja scenarij iz prvog susreta. Austrijanci su u drugo poluvrijeme ušli puno bolje od domaćina, a u 54' Yabo zabija za Salzburg. No, pomoćni sudac mahao je u najmanju ruku dvojbeno zaleđe.

Rijeka na korak do Lige prvaka

Riječani europski put nastavljaju u play- offu Lige prvaka, što u slučaju "preskakanja" posljednje prepreke donosi nastup u skupinama najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi, dok bi poraz u play- offu Riječanima značio plasiranje u jednu od skupina Europske lige. 

RIJEKA: Sluga - Ristovski, Župarić, Elez, Vešović - Maleš, Bradarić - Kvržić (87' Heber), Mišić, Gorgon - Gavranović (74' Jelić)

Salzburg: Walke - Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer - Samassekou, Yabo (68' Haidara), Berisha, Minamino - Hwang, Dabbur (74' Gulbrandsen)