Ostalo 20. siječanj 2016.

Sjajna godina turističke Crikvenice

Sjajna godina turističke Crikvenice
Godina koja je za nama na Rivijeri Crikvenica će ostati zapamćena po rekordnim turističkim rezultatima. Naime, tijekom čitave je godine bilježen trend porasta broja noćenja, a već je u rujnu zabilježeno 1,5-milijunto noćenje, što je najbolji rezultat u posljednjih dvadesetak godina. 

U 2015. je na rivijeri ostvareno ukupno 1.549.438 noćenja, što je oko 10% više nego godinu ranije. Strani gosti su ostvarili 1.274.502 noćenja (9,40% više nego u 2014.), a domaći 274.936 noćenja (13,21% više).
 
Nijemci najčešći gosti

Broj jedan na godišnjemu popisu top 10 zemalja i dalje drže Nijemci, slijede Hrvati, Slovenci, Mađari, Austrijanci, Česi, Slovaci, Poljaci, Talijani i gosti iz Bosne i Hercegovine.

Turističke djelatnike posebno veseli činjenica da je u 2015. ostvaren veliki porast noćenja u predsezoni. U svibnju je tako primjerice ostvareno čak 23.8%, a u rujnu 22.9% više noćenja nego u istim mjesecima 2014.
 
Rezultati vesele i obavezuju

“Rekordna statistička godina na crikveničkoj rivijeri veseli, ali i obvezuje na daljnji zajednički trud i zalaganje svih u turističkoj destinaciji, kako bi postala još prepoznatljivija na domaćem, ali i globalnom tržištu. Osim toga, zahvaljujući konstantnom radu na objedinjavanju ponude, poboljšanju kvalitete postojećih te osmišljavanju novih sadržaja, Rivijera Crikvenica će postati privlačnija i privući još veći broj posjetitelja, koji će, kao i brojne generacije prije njih, između ostalog uživati i u ugodnoj i vrlo zdravoj klimi, prirodnim ljepotama, gastronomiji te raznovrsnim manifestacijama i sadržajima,” poručuju iz Turističke zajednice grada Crikvenice. 

Komentari