Ostalo 8. srpanj 2015.

Sjajni turistički rezultati Crikvenice

Sjajni turistički rezultati Crikvenice
Nakon prvih šest mjeseci 2015. turistički se djelatnici u Crikvenici imaju čemu radovati. Naime, samo u lipnju na crikveničkoj je rivijeri ostvareno gotovo 40 tisuća dolazaka i 180 tisuća noćenja, što je porast od 6, odnosno 5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. 

Na Rivijeru Crikvenica protekli je mjesec stiglo oko 28 i pol tisuća stranca te 11 tisuća domaćih gostiju. Što se noćenja tiče i tu, logično, prednjače stranci, koji su na području crikveničke rivijere u lipnju prespavali gotovo 132 tisuće puta, dok na domaće goste otpada 47 i pol tisuća noćenja. 
 
Raste broj domaćih gostiju

Veseli i statistika za prvo polugodište, u kojem je na Rivijeri Crikvenica boravilo 73 i pol tisuće gostiju, što je čak 11 posto više nego lani. Ostvareno je oko 280 i pol tisuća noćenja, odnosno 8 posto više nego u prvoj polovici 2014. 

Iako ponovno prednjače stranci zanimljivo je da su najveći porast, u odnosu na prošlu godinu, ostvarili naši gosti, čak 21 posto. 

Gosti na područje Crikvenice najčešće stižu iz Njemačke, potom slijede naši gosti, a za njima Slovenci, Austrijanci, Slovaci, Česi, Poljaci, Mađari, Talijani te gosti iz BIH.
 
Crikvenica najuspješnija

Što se same crikveničke rivijere tiče najuspješnija je naravno Crikvenica s 36 i pol tisuća dolazaka i gotovo 140 tisuća noćenja. Slijede Dramalj, Jadranovo i Selce. 

Najveći udio u ukupnim noćenjima ostvareno je u hotelima, gotovo 40 posto. No, zadovoljni mogu biti i privatni iznajmljivači, koji su na drugom mjestu s 34 posto. 

“Pred nama je dugo toplo ljeto i druga polovica godine, koja će, vjerujemo, slijediti prvih šest mjeseci i u konačnici iznjedriti uspješnu turističku godinu na Rivijeri Crikvenica,” poručuju iz Turističke zajednice Grada Crikvenice.